Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Končím, oznámil Alfredsson po 18 sezonách v NHL

Ottawa - Dlouholetý kapitán Ottawy a olympijský vítěz z Turína Daniel Alfredsson ukončil hokejovou kariéru. Jednačtyřicetiletý švédský útočník oznámil odchod do sportovního důchodu v dresu Senators, s nimiž na jeden den podepsal smlouvu, aby se mohl zúčastnit předzápasového rozbruslení a vhodit úvodní buly.

Daniel Alfredsson
zdroj: ČT4

Alfredsson odehrál v NHL 18 sezon, z toho 17 v Ottawě, kde drží několik klubových rekordů. Kapitánem týmu byl dlouhých 14 let do loňska, kdy šokoval hokejový svět přestupem do Detroitu. V kádru Red Wings chtěl původně ještě pokračovat, ale problémy se zády mu to neumožnily.

"Minulou sezonu si tělo zase začalo stěžovat. Projevila se stará zranění a taky náročná práce, abych se znovu dal dohromady. Makal jsem, abych mohl ještě hrát, ale před třemi týdny jsem se rozhodl, že končím," oznámil Alfredsson.

Radost hokejistů Ottawy
zdroj: AP autor: Chris O\'Meara

Čestné úvodní vhazování provede dnes večer před zápasem Ottawy s New Yorkem Islanders. Během kariéry v NHL posbíral Alfredsson 1 157 bodů a je po Matsi Sundinovi druhým nejproduktivnějším Švédem, který kdy v zámořské lize hrál.

V Ottawě drží Alfredsson historické rekordy v počtu odehraných zápasů, vstřelených gólů, asistencí i bodů. "Bezesporu je Daniel nejlepším hráčem, kterého kdy toto město vidělo," prohlásil majitel Senators Eugene Melnyk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články