Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kämpf bude pokračovat v Chicagu, Nosek zůstává ve Vegas

Dvě české nezměny v NHL. Útočník David Kämpf bude pokračovat v Chicagu, Tomáš Nosek zůstává ve Vegas. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Chomutova Kämpf uzavřel nový dvouletý kontrakt celkem na dva miliony dolarů a nepřijde o start Blackhawks v pražské O2 areně, kde se představí 4. října na úvod sezony NHL proti Philadelphii. Šestadvacetiletý Nosek se s Golden Knights dohodl na roční smlouvě na milion dolarů.

David Kämpf z Chicaga (vlevo) v zápase proti Vancouveru
zdroj: Reuters autor: Anne-Marie Sorvin

Chicago v minulých dnech nepředložilo Kämpfovi takzvanou kvalifikační nabídku, hráč tedy mohl být ode dneška po vypršení dvouletého dvoucestného kontraktu na 1,85 milionu dolarů k dispozici i ostatním klubům jako nechráněný volný hráč. Generální manažer Blackhawks Stan Bowman ale uvedl, že věří v dohodu a pokračování jeho angažmá, což se nakonec stalo.

Kämpf si v uplynulé sezoně připsal v 63 utkáních 19 bodů za čtyři góly a 15 asistencí. V ročníku 2017/18 v NHL debutoval a ve 46 utkáních zaznamenal 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek. Na farmě v Rockfordu v AHL měl na kontě z 33 utkání základní části 18 bodů (7+11) a ve 13 kláních play-off vstřelil jeden gól.

Kämpf se už od březnového potvrzení pražského duelu těšil, že zápas v české metropoli bude velká událost jeho kariéry. "Určitě je to velká věc jak pro mě, tak pro Česko. Doufám, že dorazí hodně lidí a všichni si to užijeme," řekl Kämpf tehdy pro NHL.com/cs.

Bojovat o NHL bude po jeho boku také útočník Dominik Kubalík, který po působení ve švýcarském celku Ambri-Piotta podepsal před měsícem s Chicagem nováčkovský roční kontrakt na 925 tisíc dolarů.

Na trhu volných hráčů získalo Chicago amerického útočníka Ryana Carpentera, který uzavřel tříletou smlouvu s ročním příjmem jeden milion dolarů. V uplynulém ročníku si připsal v 68 zápasech 18 bodů za pět branek a 13 asistencí.

Tomáš Nosek
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Gutierrez

Nosek uzavřel už loni v polovině července s Vegas roční smlouvu na 962 500 dolarů a vyhnul se arbitráži. V uplynulé sezoně si v 68 utkáních připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. V sedmi duelech play-off nebodoval.

Nosek, který nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před pěti lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, šanci v prvním týmu ale dostal až v sezoně 2015/16, a to jen v šesti utkáních. V roce 2017 si jej jako čerstvého vítěze Calderova poháru v AHL s Grand Rapids vybralo Vegas.

V NHL Nosek zaznamenal ve 152 zápasech 33 bodů za 16 branek a 17 asistencí. Ve 24 duelech play-off přidal čtyři góly a dvě přihrávky. Z toho tři branky dal v nakonec neúspěšné pětizápasové loňské finálové sérii proti Washingtonu.

Kdo kam míří?

Nor Zuccarello se stal posilou Minnesoty

Mats Zuccarello bude hrát nově za Minnesotu. Wild získali jednatřicetiletého bývalého hráče New York Rangers po skončení jeho smlouvy v Dallasu. Zuccarello podepsal v novém působišti pětiletý kontrakt celkem na 30 milionů dolarů.

Floridu posílili Bobrovskij, Stralman či Connolly

Brankář Sergej Bobrovskij se jako nechráněný volný hráč stěhuje z Columbusu do týmu Floridy. Panthers získali stejným způsobem také obránce Antona Stralmana (dosud Tampa Bay) a útočníky Brenta Connollyho (Washington) a Noela Acciariho (Boston).

Duchene se upsal na sedm let Nashviillu

Útočník Matt Duchene se stal po vypršení smlouvy s Columbusem posilou Nashvillu. Osmadvacetiletý olympijský šampion ze Soči z roku 2014, dvojnásobný mistr světa (2015 a 2016) i vítěz Světového poháru v Torontu z roku 2016 podepsal s Predators sedmiletou smlouvu na 56 milionů dolarů.

Dallas získal útočníky Pavelského, Perryho a beka Sekeru

Tři výrazné posily získali na trhu volných hráčů hokejisté Dallasu. Stars angažovali dosavadního kapitána San Jose Joea Pavelského, dalšího útočníka Coreyho Perryho a slovenského obránce Andreje Sekeru. Perryho vyplatil ze smlouvy Anaheim a Sekeru zase Edmonton.

Panarin bude hrát za Rangers

Útočník Artěmij Panarin míří po skončení smlouvy v Columbusu v NHL jako nechráněný volný hráč do New York Rangers. Sedmadvacetiletý hráč uzavřel s klubem z Manhattanu sedmiletý kontrakt, který mu podle kanadské televizní stanice TSN vynese celkem 81,5 milionu dolarů.

Pánik se stěhuje do Washingtonu

Richard Pánik míří do Washingtonu. Osmadvacetiletý slovenský útočník, který v letech 2006 až 2009 před odchodem do zámoří působil v Třinci, strávil poslední rok a půl v Arizoně, předtím hrál za Tampu Bay, Toronto a Chicago.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články