Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr ukončil trápení třemi body, v souboji nejlepších se radoval Anaheim

New York – Jaromír Jágr protrhl čtyřzápasovou sérii bez kanadského bodu ve velkém stylu. Proti Coloradu se podílel na všech brankách svého Dallasu – jeden gól dal a na dva nahrál. Stars ale Lavinám nakonec stejně podlehli 3:4. Ve střetnutí aktuálně nejlepších týmů soutěže dokázal Anaheim porazit Chicago 4:2 díky třem gólům v závěrečné pětiminutovce.

Jaromír Jágr
zdroj: Getty Images

Jágr ukončil svůj nejdelší bodový půst v sezoně proti svému nejoblíbenějšímu týmu Západní konference. V zápasech s Coloradem se mu tradičně daří, v kariéře si proti němu připsal 46 bodů, přičemž v posledních osmi utkáních nikdy nevyšel naprázdno. Na vítězství však Jágrův bodový příspěvek tentokrát nestačil, i když Stars vedli 2:0 a 3:2. V závěrečné třetině ale domácí hokejisté i díky asistenci Jana Hejdy skóre otočili.

Ve středu se Jágr zapsal do střelecké listiny, když si z pravé strany najel mezi kruhy a střelou zápěstím otevřel skóre. V dalším průběhu z jeho přihrávek těžili Trevor Daley a Ray Whitney, který dal gól na 3:2. Nadějný stav ale Stars neudrželi. "Máme spoustu mladých hráčů, musíme se z takových zápasů poučit," uvedl po utkání Jágr, jehož Dallas je v Západní konferenci jedenáctý.

Na postup do play-off ztrácejí Stars tři body. "Nemyslím si, že si všichni uvědomují, že toto už jsou pro nás zápasy play-off. Zatím tak nehrajeme, ale odteď každý další zápas musíme hrát jako v play-off. Zatím k tomu přistupujeme, jako by to bylo čtvrté utkání sezony. Tak to vidím já," podotkl Jágr.

Colorado - Dallas 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)Branky: 29. Olver, 34. Landeskog, 47. O˙Reilly (Hejda), 57. Kobasew - 13. Jágr, 17. Daley (Jágr), 36. Ray Whitney (Jágr). Střely na branku: 34:32. Diváci: 13.813. 

Souboj dvou nejlepších mužstev soutěže vyzněl lépe pro Anaheim, který porazil doma Chicago 4:2. Přitom Ducks ještě v 55. minutě prohrávali 1:2, v závěru ale třemi góly otočili vývoj utkání a stáhli soupeřův náskok na tři body.

"Moc to pro nás znamená. Oni skvělým startem do sezony všem odskočili, ale my jsme si hleděli sami sebe a pomalu jejich náskok stahovali. Jsme teď o tři body zpět, navíc máme zápas k dobru, to je skvělé," uvedl útočník Anaheimu Bobby Ryan, který zahájil obrat vyrovnávacím gólem na 2:2. Na něho navázal Teemu Selänne, který se v historickém pořadí produktivity soutěže bodově vyrovnal patnáctému Bryanu Trottierovi, a skóre uzavřel Sheldon Souray.

Chicago si tak v sezoně připsalo třetí porážku v základní hrací době a ve dvou letošních duelech proti Anaheimu získalo jen bod. "Jsem si jistý, že se teď cítí dobře a že tím získali výhodu a sebevědomí. Já ale plně doufám, že se z těchto porážek poučíme a pomůže nám to stát se ještě lepším týmem," prohlásil útočník Chicaga Patrick Kane.

Anaheim - Chicago 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)Branky: 2. Holland, 55. Ryan, 56. Selänne, 60. Souray - 4. Toews, 32. Leddy. Střely na branku: 26:24. Diváci: 17.610

Premiérový gól v NHL vstřelil český obránce Radko Gudas, jeho trefa však pouze zmírnila porážku Tampy Bay 2:4 na ledě Toronta. Perspektivní zadák, jehož trenér Tampy Guy Boucher přirovnal k Dariusi Kasparaitisovi, se prosadil v závěrečné třetině, když za stavu 0:4 uspěl s lehkým nahozením od pravého mantinelu.

"Dneska jsme to nebyli my, vůbec nevím proč. Trvalo nám hrozně dlouho, než jsme se rozjeli. Jsme tvrdě pracující tým, který rád hraje ve svižném tempu, ale první polovinu zápasu to tak vůbec nevypadalo," uvedl po utkání Boucher.

Trenér zároveň nechtěl komentovat střet, při němž Joffrey Lupul trefil do hlavy jeho klíčového beka Viktora Hedmana. Ten byl na krátkém ošetření v šatně, nakonec ale zápas dohrál. "Jsem si jistý, že se tím liga ještě bude zabývat," prohlásil Boucher.

Toronto - Tampa Bay 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)Branky: 7. Lupul, 21. Phaneuf, 27. Bozak, 28. Kuljomin - 48. Gudas, 58. Conacher. Střely na branku: 26:28. Diváci: 19.433. 

Útočník Martin Havlát přispěl jednou asistencí k výhře San Jose 4:3 po samostatných nájezdech v Edmontonu. Mladoboleslavský rodák bodoval v druhém utkání za sebou, gól ale nedal už od 2. února. V třetí sérii rozstřelu neuspěl domácí útočník Aleš Hemský a následně nájezdy rozhodl Dan Boyle.

 "Je to bolestivá porážka, protože jsme ztratili vedení 3:1. Mohli jsme to napravit v nájezdech, v kterých jsme dobří, ale nevyšlo to. Jsme zklamaní. Na druhou stranu jsme popáté za sebou bodovali a v tabulce jdeme nahoru. To je pozitivní," řekl trenér Oilers Ralph Krueger.

Naopak San Jose v poslední době tabulkou klesalo. Po skvělém rozjezdu, kdy Sharks zvítězili v úvodních sedmi zápasech, si v Edmontonu připsali teprve šestou výhru z posledních 22 utkání. Před tímto duelem byli v Západní konferenci osmí, přičemž měli stejně bodů jako desátý Columbus. Proto se šířily různé zvěsti o možných výměnách hráčů ambiciózního týmu.

"Pro nás hráče se nic nezměnilo. Jsme tu od toho, abychom hráli hokej. Všichni jsme členy kádru San Jose. Dokud nám někdo neřekne, že jsme byli vyměnění, budeme bojovat za San Jose, jak nejlépe dovedeme, abychom sbírali body," uvedl útočník Logan Couture, který dal v utkání dvě branky. 

Edmonton - San Jose 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)Branky: 11. Gagner, 33. Horcoff, 45. R. Jones - 15. a 47. Couture (na první Havlát), 50. Wingels, rozhodující sam. nájezd D. Boyle. Střely na branku: 27:34. Diváci: 16.839. 

Detroit - Minnesota 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Branky: 30. Nyquist, 60. D. Miller - 3. a 38. Setoguchi, 24. Brodziak, 31. M. Koivu. Střely na branku: 38:19. Diváci: 20.066

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články