Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr: Až budu mít zpátky své nohy, bude to trochu jiné

Ještě to nebylo ono. Jaromír Jágr přiznal, že se necítil při premiéře v dresu Calgary moc dobře, ale potěšila jej výhra na ledě Los Angeles (4:3 po prodloužení). Pětačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL strávil v prvním zápase po půl roce na ledě o něco více, než původně plánoval: za 13 minut a 38 sekund si připsal jeden minusový bod.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP

"Jsem rád, že to mám za sebou a doufám, že příští zápas to bude lepší," řekl Jágr. V pátek ho čeká první vystoupení doma proti Ottawě. "Necítil jsem se moc dobře, ale čekal jsem to. Nehrál jsem šest měsíců a je mi 45 let," doplnil hokejový fenomén, který hrál naposledy 9. dubna za Floridu proti Washingtonu.

Jágr nastupoval ve třetí útočné řadě se Samem Bennettem a Krisem Versteegem. Už při svém prvním střídání málem skóroval a zejména v úvodní části dělali soupeři problémy. "Byly tam pasáže, kdy jsme je byli schopni zavřít. Tak by to mělo být. Až budu mít zpátky své nohy, bude to trochu jiné," řekl kladenský patriot. "Oba jsou to dobří hráči a záleží na mně, jak rychle se zlepším a pomůžu jim," dodal ke spolupráci své formace.

Střelu na branku si Jágr nepřipsal a záporný bod mu naskočil smolně. Odpykával trest za brankáře Mikea Smithe a vteřinu po jeho návratu na led Los Angeles vyrovnalo díky teči Dustina Browna na 2:2. Kings dokázali vzápětí opět díky Brownovi otočit vývoj, ale Calgary strhlo vítězství na svou stranu.

"Los Angeles má velice dobrý tým. Velké chlapy, proti kterým je těžké hrát, navíc když jsou doma. Přestože jsme vedli, tak jsme věděli, že se mohou vrátit do hry. Měli tlak a povedlo se jim to. Ale dokázali jsme na to odpovědět," hodnotil Jágr.

Na dvě minuty a 23 vteřin se dostal do hry i v přesilovkách a jeho čas tím narostl více, než s trenérem Glenem Gulutzanem plánovali. "Cílili jsme na deset dvanáct minut. Měl o něco více a to je další krok na jeho cestě dostat se do formy. Dlouho nehrál, neabsolvoval s námi kemp a v tréninku nemůžete nasimulovat to, co získá za 13 minut v zápase," uvedl kouč.

Vítěznou premiéru Jágra, pro kterého je Calgary devátou štací v NHL a první v kanadském týmu, ozdobil gólem a asistencí Michael Frolík. "Je to velká legenda, narodil se ve stejném městě jako já a byl mým idolem, když jsem vyrůstal. Je vzrušující sdílet s ním kabinu a sledovat co dělá na ledě, mimo led a v tréninku," řekl devětadvacetiletý Frolík, který je stejně jako Jágr kladenským odchovancem a byl na začátku přezdívaný Baby Jágr.

"Rychle se stal jedním z nás a dělá, co je potřeba. Když ho vidíte na ledě, říkáte si, že nám může pomoct," doplnil generální manažer týmu Brad Treliving.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr po debutu za Calgary: Musím být ve všem lepší
Zdroj
ČTK, nhl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články