Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hvězdné galapředstavení se dvěma hattricky aneb jak Crosby napodobil Ovečkina

Čtvrtý den v květnu tradičně patří fanouškům Star Wars po vzoru populární fráze (May the Force be with you) z oblíbené filmové ságy. Od roku 2009 je to také den, na který připadá výročí jedné z mnoha epizod "hvězdných válek" z hokejového vesmíru – ze soubojů dvou generačních talentů, které symbolizují NHL posledních 15 let.

Sidney Crosby (vlevo) a Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alex Brandon

Od sezony 2005–2006 je jejich soupeření na ledě i mimo něj pro NHL charakteristické. Právě Alexandr Ovečkin z Washingtonu a Sidney Crosby z Pittsburghu, dvě hlavní hvězdy povýlukové ligy, dominovali dění v zámoří hned od počátku svých kariér.

Jejich rivalita tradičně vrcholí v play-off, kde se povýšila na další úroveň. Pokaždé, když na sebe oba týmy narazily ve vyřazovacích bojích, byla z toho pro šťastnějšího z nich cesta až za Stanley Cupem.

Zatímco ruský lídr Capitals se dočkal vytouženého prstenu až v roce 2018, když s Washingtonem dlouho nemohl najít recept právě na Tučňáky, kapitán Penguins má na svém kontě už tři celkové triumfy (2009, 2016 a 2017).

A právě Kanaďanovu cestu za prvním titulem v roce 2009 ozdobil zřejmě nejpamátnější vzájemný souboj, když si oba hráči vynutili 4. května opět veškerou pozornost na ledě.

Ve druhém utkání série 2. kola Východní konference ve Washingtonu otevřel skóre Crosby, když využil přesilovku. Ve druhé třetině se jednou střelecky prosadili oba rivalové a závěrečné dějství přineslo velkolepé vyvrcholení.

Za stavu 2:2 Ovečkin nejprve poslal domácí Capitals do vedení z oblíbeného místa na levém kruhu tvrdou dělovkou, pak další střelou zápěstím zvýšil už na 4:2 a v 56. minutě tím zkompletoval hattrick.

Crosbymu se však povedlo to samé. V závěrečném tlaku Pittsburghu dokázal snížit úderem ze vzduchu, a tak také on prožil třígólový večer. Capitals sice výhru 4:3 uhlídali, ale v sedmizápasové sérii se nakonec radovali Penguins.

Zdroj
ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články