Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Florida si zavázala kapitána. Barkov prodloužil smlouvu o osm let

Aleksander Barkov zůstane na jižní Floridě minimálně příštích devět let. Současný kontrakt, který šestadvacetiletému finskému útočníkovi a kapitánovi týmu vyprší za rok, prodloužil s vedením Panthers o dalších osm sezon v celkové hodnotě 80 milionů dolarů. Díky nové dohodě si tak od příštího ročníku vydělá v průměru deset milionů dolarů ročně.

Aleksander Barkov
zdroj: Reuters autor: Sam Navarro

Barkova čeká poslední sezona z původní šestileté smlouvy na 35,4 milionu dolarů, nový kontrakt začne platit v ročníku 2022/2023. Jeho smlouva je nejvyšší v klubových dějinách, překonala kontrakt dvojnásobného držitele Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL Sergeje Bobrovského na 70 milionů na sedm let z roku 2019.

Rodák z Tampere Barkov, jehož otec reprezentoval v 90. letech rodné Rusko, je po Jonathanu Huberdeauovi druhým nejdéle sloužícím hráčem v kádru Floridy. Pathers si ho vybrali jako celkovou dvojku na draftu v roce 2013 a od té doby za ně odehrál 529 zápasů.

Nastřílel v nich 181 gólů a jen sedm branek ho dělí od klubového rekordu krajana Olliho Jokinena. V klubové statistice asistencí (284) a bodů (465) je druhý za spoluhráčem Huberdeauem. Letos byl Barkov vyhlášen nejlépe bránícím útočníkem NHL a stal se tak držitelem Selke Trophy.

Společně se Sebastianem Ahem z Caroliny a Mikkem Rantanenem z Colorada je Barkov jedním z tria nominovaných finských hokejistů pro ZOH v Pekingu. Ze Soči 2014 si odvezl bronz, má také stříbro z MS 2016.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články