Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draisaitl s McDavidem řídili úspěšnou premiéru nového kouče, Colorado zametlo se Seattlem

První utkání trenéra Krise Knoblaucha na střídačce Edmontonu, první vítězství. Hokejisté Edmontonu totiž porazili NY Islanders 4:1. Gólem a třemi nahrávkami se blýskl Leon Draisaitl. Connor McDavid vstřelil jednu branku, k níž přidal nahrávku a ukončil tak třízápasové čekání na bod. Radovalo se také Colorado, které deklasovalo Seattle na jeho ledě 5:1.

Connor McDavid a Leon Draisaitl oslavují gól Edmontonu
zdroj: REUTERS

Edmonton – NY Islanders 4:1

Knoblauch mohl být se svou premiérou na lavičce Oilers spokojený. "Už jen být v roli hlavního trenéra je neuvěřitelné. To, že jsme zápas dovedli do vítězného konce, je bonus navíc," řekl pětačtyřicetiletý stratég, který až do neděle vedl Hartford Wolf Pack v AHL.

Jeho tým výborně zareagoval na brzký gól Mathewa Barzala a hlavně díky skvělé třetí třetině si došel pro čtvrtou výhru v sezoně. "Výkon mě potěšil. V první polovině duelu jsme nebyli lepším týmem, ale byli jsme trpěliví, zbytečně jsme neriskovali," dodal Knoblauch.

Na Barzalovu trefu ze čtyřicáté sekundy odpověděl v 15. minutě Draisaitl, který se prosadil pošesté v ročníku. Na další branku se čekalo až do 48. minuty, v níž po přesilovkové akci McDavida a Draisaitla rozvlnil síť Zach Hyman.

O necelé dvě minuty později udeřili Oilers v přesilové hře podruhé. Po další Draisaitlově asistenci se trefil McDavid a skóroval po dlouhých osmi zápasech. "Jsem rád, že si stále pamatuji, jak dát gól," řekl s úsměvem McDavid. "Zápas jsme vyhráli díky skvělým přesilovkám. Ve třetí části jsme do hry dokázali dát to, co nám dlouhodobě chybělo," dodal.

Skóre uzavřel do prázdné branky Evander Kane. Draisaitl asistoval také u jeho gólu a počtyřiadvacáté v kariéře zaznamenal v jednom střetnutí čtyři body. V historických klubových tabulkách se německý centr osamostatnil na šestém místě před Paulem Coffeyem.

Seattle Colorado 1:5 

Colorado se radovalo po dvou prohrách. Hokejisté Avalanche se během volného dne oklepali z domácího debaklu od St. Louis 2:8 a v Seattlu dominovali. Domácí vedli po úvodní dvacetiminutovce 1:0, ale zbytek zápasu patřil hostům.

Na vedoucí branku navrátilce do sestavy Kraken Brandona Taneva odpověděl ve 33. minutě Mikko Rantanen. O dvě minuty později poslal Colorado do vedení Ross Colton, jenž využil přesilovku. Třetí dějství už bylo v režii hokejistů Avalanche, kteří Seattlu dovolili jedinou střelu na branku. Sami ohrozili Joeyho Daccorda dvanáctkrát a třikrát skórovali. Prosadili se Cale Makar, Jonathan Drouin a Valerij Ničuškin.

Makar dal 69. gól v základní části NHL a mezi obránci se osamostatnil na třetím místě klubových tabulek. Na vedoucího Tysona Barrieho schází pětadvacetiletému bekovi šest přesných tref.

NHL:

Edmonton  NY Islanders 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky:
15. Draisaitl, 48. Hyman, 50. McDavid, 58. Kane – 1. Barzal. Střely na branku: 32:33. Diváci: 17 881. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. Skinner, 3. McDavid (všichni Edmonton).

Seattle  Colorado 1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
Branky:
7. B. Tanev – 33. Rantanen, 35. Colton, 45. Makar, 50. Drouin, 57. Ničuškin. Střely na branku: 19:31. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. D. Toews, 3. Georgiev (všichni Colorado).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články