Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Detroitu vyšla odveta proti Bostonu, porážku Bruins neodvrátili ani Pastrňák se Zachou

Den po domácí výhře na stejného soupeře na jeho ledě nestačili. Boston Bruins prohráli v NHL s Detroitem 3:5. Na rozdíl jediné branky upravil ve 47. minutě David Pastrňák (v zápase 1+1) po druhé asistenci Pavla Zachy v utkání, jenže srovnat už Medvědi nestihli. Andrew Copp přidal v závěru pojistku. Pastrňák si alespoň polepšil v tabulce střelců 46. zásahem v sezoně.

Brankář Jeremy Swayman z Bostonu čelí šanci Detroitu
zdroj: Reuters autor: Tim Fuller

Boston v sobotu porazil Detroit 3:2, oficiálně si zajistil postup do play-off a už po 64 zápasech se dostal na 50 výher v sezoně, což se ještě žádnému týmu v historii NHL nepodařilo. Bruins dosáhli na rekordní výhru po obratu ze stavu 0:2, tentokrát si ale nechali soupeře utéct na rozdíl čtyř gólů a ztrátu navzdory velkému tlaku nedohnali.

Postavení Davida Pastrňáka v Bostonu včetně jeho nové smlouvy probíral Hokej fokus podcast:

Zápas se zdál prakticky rozhodnutý ve 36. minutě, kdy domácí Adam Erne zvýšil už na 4:0 pro Detroit. Za necelé dvě minuty ale vstřelil gól naděje hostující Matt Grzelcyk za asistence Pastrňáka a Zachy. Ve 44. minutě pak snížil na 2:4 Jake DeBrusk a ve 47. minutě krátce poté, co domácí Dylan Larkin v samostatném úniku trefil tyč, Pastrňák prostřelil Villeho Hussa a přiblížil Boston na rozdíl jediné branky.

Český kanonýr vstřelil po Zachově asistenci 46. gól v ročníku a napravil svou chybu při druhé inkasované brance z 27. minuty, kdy ho na útočné modré obral o puk Moritz Seider a v oslabení skóroval. Nejlepší tým soutěže soupeře ve třetí třetině přestřílel 13:7, ale na vyrovnání nedosáhl. Necelou půl minutu před sirénou při hře hostů bez gólmana rozhodl do prázdné branky Copp.

NHL:

Detroit - Boston 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)
Branky: 13. Chiasson, 27. Seider, 31. Larkin, 36. Erne, 60. Copp - 37. Grzelcyk (Pastrňák, Zacha), 44. DeBrusk, 47. Pastrňák (Zacha). Střely na branku: 26:34. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Larkin, 2. Seider (oba Detroit), 3. Pastrňák (Boston).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články