Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Detroitská legie před sezonou září. Kindl si připsal dvě asistence, Mrázek neinkasoval

New York - Hned čtyři čeští hráči se představili v dresu Detroitu v přípravném utkání proti obhájci Stanley Cupu z Chicaga a obránce Jakub Kindl i brankář Petr Mrázek se předvedli ve výborném světle. Kindl zaznamenal dvě asistence, Mrázek zase odchytal polovinu utkání bez obdrženého gólu a se 16 zásahy na svém kontě a Red Wings i díky jejich výkonu vyhráli 4:1. Ještě více se ale dařilo slovenskému útočníkovi Tomáši Tatarovi, který nastřílel hattrick.

Jakub Kindl (vlevo) v utkání s Chicagem)
zdroj: AP autor: Duane Burleson

Kindl asistoval ve 12. minutě u úvodní trefy slovenského kanonýra Tomáše Tatara. Chicago vyrovnalo v přesilovce díky Andrewu Shawovi ve 35. minutě, kdy už byl v brance Red Wings místo Mrázka Jared Coreau. Za 96 vteřin ale také v početní převaze opět i za Kindlova přispění vrátil Detroitu vedení Justin Abdelkader a ve třetí třetině dovršil dvěma góly hattrick Tatar.

Zatímco v úterý na ledě Chicaga, kde Red Wings prohráli 4:5 v prodloužení, nenastoupil za Detroit žádný český hráč, nyní se představili hned čtyři. Vedle Mrázka a Kindla nastoupili také útočníci Martin Frk a Tomáš Nosek. V sestavě Blackhawks nechyběl ani ve druhém utkání v přípravě bek Jan Hejda, který se v týmu šampiona uchází na zkoušce o smlouvu. Tentokrát odehrál bývalý hráč Edmontonu, Columbusu a Colorada přes 20 minut a měl na kontě dva minusové body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Duel Detroitu s Chicagem měl i vzácnou návštěvu. Domácí premiéru Red Wings v přípravě si nenechal ujít legendárního kanadský útočník Gordie Howe. Sedmaosmdesátiletý třetí nejproduktivnější hráč historie NHL, za nímž zaostává Jaromír Jágr o 48 bodů, zavítal na zápas poprvé po zotavení po sérii mrtvic. Naposledy byl Howe v Joe Louis Areně 31. března 2013 při oslavě 85. narozenin.

New Jersey nastoupilo na ledě New Yorku Islanders opět bez klubové legendy Patrika Eliáše. Devětatřicetiletého útočníka trápí potíže s pravým kolenem a Devils mají v plánu klubového rekordmana v ofenzivních statistikách v přípravě šetřit. "Nechceme nic uspěchat. Zatím to jde pomalu, ale každý den na tom pracujeme," řekl trenér Devils John Hynes.

Premiéru v dresu New Jersey si odbyl při porážce 1:2 obránce Vojtěch Mozík, který v červnu podepsal s Devils jako nedraftovaný volný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu. Na ledě strávil bývalý hráč Mladé Boleslavi a Plzně necelých 16 minut. Zhruba o dvě minuty méně sehrál ve svém druhém vystoupení za New Jersey útočník Pavel Zacha. Bodově se šestka letošního draftu neprosadila.

"Cítil jsem se lépe než minule," řekl Zacha, který už nastoupil při nedělní porážce v Providence s Bostonem 0:2. Ve středu ale musel vynechat část první třetiny a po zápase si ledoval koleno. "Zblokoval jsem ránu a nemohl jsem se pak postavit na led. Snažil jsem se to rozhýbat na střídačce, ale nešlo to. Pak jsme na to dali led a v druhé třetině už jsem se cítil dobře," dodal osmnáctiletý talent.

Výsledky přípravných utkání před NHL

Buffalo - Ottawa 2:5 (0:0, 0:3, 2:2)
Branky: 43. a 57. E. Kane - 26. M. McCormick, 28. Chiasson, 30. Stortini, 50. Zibanejad, 57. Dzingel. New York Islanders - New Jersey 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) Branky: 4. B. Nelson, 6. Hamonic - 38. Stempniak.

Detroit - Chicago 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 12., 45. a 59. Tatar (na první Kindl), 37. Abdelkader (Kindl) - 35. A. Shaw. Brankář Petr Mrázek (Detroit) odchytal 29:23 minuty, z 16 střel neinkasoval a měl úspěšnost zákroků 100 procent.

Nashville - Tampa Bay 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Branky: 17. a 25. Craig Smith, 8. Neal, 9. S. Weber, 58. Sissons - 27. Namestnikov, 31. J.T. Brown.

Edmonton - Winnipeg 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky: 9. Justin Schultz, 42. Eberle, 58. Hendricks z trestného střílení - 46. Chiarot, 52. Lowry. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články