Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Čtyřletý kontrakt v Sharks? Chci dokázat, že jsem si to zasloužil, hlásí Hertl

Tomáš Hertl má za sebou veleúspěšnou sezonu v dresu San Jose. Povedené výkony mu vynesly i pozvánku do reprezentace, útočník Sharks se ovšem omluvil ze zdravotních důvodů i kvůli vyjednávání o nové smlouvě. Kontrakt podepsal na čtyři roky, během kterých si vydělá přes 5 a půl milionu dolarů ročně. Podle českého útočníka přichází s podpisem nové smlouvy větší tlak a zodpovědnost, zároveň také ale velká ambice dokázat, že si důvěru vedení klubu zaslouží. 

Sport
zdroj: ČT4

Hertl si v 79 zápasech základní části zámořské soutěže připsal 46 bodů za 22 branek a 24 asistencí. V deseti utkáních play-off vstřelil 6 gólů, ke kterým přidal i tři asistence. Podobně dobře se mu dařilo jen v ročníku 2015/16. 

Český útočník se nyní naplno v Čechách připravuje na novou sezonu, ve které chce potvrdit své kvality z uplynulého ročníku. "Trénuju s Filipem Chlapíkem, který bojuje o místo v Ottawě. Teď už vrcholí poslední měsíc tréninku, takže začínáme i na ledě. Kombinujeme to, jak to jde, v Praze těch ledů moc není. Už to začíná být pěkně náročné, hlavně v těch vedrech. Ale patří to k tomu a užíváme si to, hlavně když mám takhle s kým trénovat," pochvaluje si Hertl spolupráci s hokejovým talentem.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertl: S novou smlouvou přišla nová motivace, chci se ukázat

Čtyřiadvacetiletý hráč si po konci sezony nenaordinoval příliš dlouhou dovolenou. Podle svých slov se aktivně věnuje sportu téměř celý rok. "Tak tři týdny opravdu nic nedělám, jedu na dovolenou. A potom už začínám trénovat. Ne úplně na plno, ale čím víc ležím, tím víc jsem unavený a nerad z toho vypadnu, takže se udržuji alespoň nějakými sporty," vysvětlil hokejista.

Hertl se v červenci po vleklých jednáních upsal na čtyři roky v San Jose, kde odehrál všech pět sezon v NHL. Debata o nové smlouvě začala už v únoru a táhla se dlouhé měsíce, český hráč ale prodlevy před podpisem nakonec nelituje. "Pamatuju si, když jsem poprvé s Robertem Spálenkou a dalšími agenty z Ameriky řešil, že bude první jednání v únoru. Čekal jsem, že tak do čtrnácti dnů, do měsíce se něco stane, ale pořád to probíhalo. Ale díky pro mě, že mě nechtěli podepsat hned, protože závěr sezony a play-off se mi povedly," řekl.

Nový kontrakt mu přinesl klid, ale zároveň také velké ambice do budoucna. "Přichází větší motivace, bude větší důvěra. A já budu chtít dokázat, že jsem si čtyřletou smlouvu a ty peníze zasloužil. Je to velká výzva, určitě budu chtít pomoct. Tlak bude o něco větší, ale těším se na to a zkusím se s tím poprat nejlépe, jak umím," popsal cíle do  nové sezony Hertl. 

Hertl: Na prvním místě je Stanley Cup, ale reprezentoval bych rád

Český útočník je v týmu Sharks univerzálním hráčem a zároveň často klíčovou postavou, která týmu pomáhá během přesilovek i oslabení. "Mně trenér říká, že ještě neví, jestli mě bude dávat na centra, nebo na křídlo. Já jsem hrál všechno, měl jsem pravidelně icetime přes 18 minut. A samozřejmě myslím na vyšší gólovou a bodovou hranici. Zároveň mám ale jinou roli, protože chodím první na oslabení a to taky ubírá hodně sil. Základ je ale týmová hra," vysvětlil.

Hertl letos v květnu odmítl nabídku trenéra Jandače na mistrovství světa v Dánsku. Stále neměl podepsaný víceletý kontrakt a vzhledem k předchozím vleklým problémům se zdravím se rozhodl upřednostnit budoucnost v klubu. Za reprezentaci by ale jednou znovu velmi rád nastoupil.

"Letos jsem možná mohl někoho naštvat, ale po mé minulosti jsem si na to tolik nevěřil. Nějaká zranění jsem měl. Ale když budu zdravý, budu mít na to výkonnost a trenér si mě vybere, tak určitě hrozně rád pojedu. Reprezentování mám hrozně rád. Na prvním místě je vždycky Stanley Cup, proto tam jsme celou sezonu. Ale když se to otevře, rád bych příští rok klukům pomohl, řekl na závěr Hertl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články