Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Rittich se vyhne arbitráži, s Calgary podepsal roční smlouvu

Vedení Flames oznámilo, že brankář David Rittich podepsal s klubem jednocestnou smlouvu na jeden rok. Rodák z Jihlavy se tak vyhne arbitráži, která je plánována na sobotu. Pětadvacetiletý gólman se v uplynulé sezoně objevil v brance Calgary v 21 zápasech.

David Rittich v dresu Calgary
zdroj: USA Today Sports autor: Sergei Belski

"Jsem samozřejmě hodně spokojený. Mám radost, že jsme se vyhnuli možné arbitráži a především mě těší fakt, že smlouva je jednocestná. Klub mi tím vyjádřil důvěru a já mám obrovskou motivaci dokázat, že udělali správné rozhodnutí," řekl po podpisu kontraktu český reprezentant.

Díky nové smlouvě si Rittich, jenž by měl v Calgary bojovat o pozici brankářské dvojky za Mikem Smithem, finančně polepší. V minulém ročníku pobíral 725 tisíc dolarů v hlavním týmu a 110 000 na farmě, jeho nový plat 800 000 bude nyní platit i pro nižší AHL.

"Udělám všechno pro to, aby odehraných zápasů bylo opět o něco více. Budu spokojený, pokud moje zápasové vytížení bude mít stoupající tendenci. Ale to musím samozřejmě podložit dobrými výkony," zdůraznil Rittich, jehož konkurent na post týmové dvojky Jon Gillies podepsal v polovině července dvouletý kontrakt s ročním příjmem 750 tisíc dolarů.

"S novou smlouvou pro Davida jsme velmi spokojení. Cítili jsme, že je vůle k dohodě, obě strany jednaly férově a od začátku jsme věřili, že k arbitráži nedojde. My jsme se k ní ale přihlásit museli, abychom neztratili vyjednávací pozici a získali čas pro jednání. Podařilo se nám s Calgary domluvit a je důležité, že si David svou pracovitostí a profesionálním přístupem vysloužil jednocestný kontrakt místo dvoucestného. Má šanci a všechny předpoklady k tomu, aby jeho pozice v Calgary byla silnější než v minulé sezoně," uvedl ke kontraktu hráčův agent Robert Spálenka. 

NHL byla pro jihlavského rodáka jednoznačnou prioritou. "S Robertem Spálenkou jsme měli jednotnou představu, o cestě mimo zámoří jsme nechtěli přemýšlet. Vše dopadlo, jak mělo. Mám klid a můžu se soustředit jenom na kvalitní přípravu," doplnil Rittich, který se v těchto dnech připravuje s jihlavským týmem.

"Příprava mi začala už před šesti týdny, chtěl bych poděkovat Vysočině za její vstřícnost. Vše běží podle plánu a pevně věřím, že budu na sezonu dobře nachystán," řekl. V zámoří bude David Rittich obhajovat dobrou pozici z loňské sezony. .

Český brankář letos v květnu poprvé nastoupil v národním dresu na mistrovství světa. Právě na světovém šampionátu chytal český gólman v době, kdy neměl jistotu další smlouvy s Flames.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články