Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Crosby v sedmatřiceti podepsal s Penguins další smlouvu na 200 milionů ročně

Svého dlouholetého kapitána si podrželi hokejisté Pittsburghu. Útočník Sidney Crosby prodloužil s Penguins spolupráci o další dva roky. Sedmatřicetiletý Kanaďan, který s týmem získal třikrát Stanley Cup, podepsal novou smlouvu od příští sezony. Ročně si vydělá 8,7 milionů dolarů (téměř 200 milionů korun).

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby se raduje ze vstřeleného gólu
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Hráč s číslem 87 Crosby obléká dres Tučňáků od roku 2005, kdy jej získali jako jedničku draftu. Nyní ho čeká s týmem dvacátá sezona a osmnáctá v roli kapitána. Pouze Steve Yzerman byl delší dobu kapitánem v jednom klubu NHL, a to o rok v Detroitu.

"Neexistují slova, která by správně popsala, co Sidney znamená pro hokej, pro město Pittsburgh a organizaci Penguis," řekl generální manažer Kyle Dubas. "Je to nejlepší hráč své generace a jeden z nejlepších hráčů v historii hokeje," dodal k desátému hráči v historii produktivity v základní části NHL. Bodů zatím Crosby nasbíral 1596 za 592 gólů a 1004 asistencí z 1272 utkání.

V minulém ročníku byl lídrem mužstva s 94 body (42+52), ale podruhé za sebou s ním chyběl v play-off. Stanley Cup s Penguins slavil v letech 2009, 2016 a 2017, má také řadu individuálních trofejí a je členem Triple Gold Clubu. Olympijské zlato získal dvakrát ve Vancouveru a Soči, v Praze slavil v roce 2015 i titul mistra světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články