Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Chlapík rozhodl o výhře Ottawy a stal se druhou hvězdou zápasu, Krejčí pomohl Bostonu přihrávkou

Vítěznou trefu si v pátečním utkání NHL připsal Filip Chlapík z Ottawy, která porazila Philadelphii 2:1, a byl zvolen druhou hvězdou duelu. David Krejčí asistoval u rozdílového gólu Bostonu, jenž uspěl na ledě Toronta (4:2). David Pastrňák nebodoval ve třetím z posledních čtyř střetnutí.

Filip Chlapík z Ottawy se raduje gólu v NHL
zdroj: AP autor: Adrian Wyld

Ottawa - Philadelphia 2:1

Philadelphii patřil začátek a už ve 3. minutě se ujala vedení gólem Tylera Pitlicka. Ottawa otočila stav ve druhé třetině. Tyler Ennis vyrovnal v přesilové hře střelou z pravého kruhu mezi betony Cartera Harta a z podobného místa se prosadil i Chlapík, který zamířil nad lapačku. Český útočník sice nastupuje ve čtvrté formaci, přesto bodoval ve čtvrtém z posledních pěti zápasů (2+2).

Chlapíka ve "hvězdném" hodnocení předčil pouze gólman Anders Nilsson, jenž kryl 26 střel. "Flyers nás v úvodních minutách zatlačili, od inkasovaného gólu jsme ale převzali iniciativu. Lépe jsme bruslili a víc se sráželi, proto jsme vývoj otočili," řekl brankář. Ottawa od konce října, kdy povolala Chlapíka z farmy, vyhrála v šesti z osmi utkání a odlepila se ode dna NHL.

Jakub Voráček naopak neskrýval zklamání z porážky Philadelphie, která v předchozích sedmi duelech bodovala. "Dobře bruslili. Byl jich plný led a napadali nás v plné rychlosti. Byli jsme trochu pomalí, proto jsme prohráli, i když si myslím, že máme lepší tým. Nic proti Ottawě, hrála dobře, ale měli bychom taková utkání vyhrávat," podotkl český útočník.

Utkání rozhodly i speciální formace. Philadelphia inkasovala vyrovnávací gól v oslabení a v závěru promarnila čtyřminutovou přesilovou hru. "Měli jsme ji proměnit, zvláště v situaci, kdy jsme prohrávali. Nesehráli jsme ji špatně, měli jsme tam dobré akce, jen jsme je nezakončili gólem," doplnil Voráček.

Toronto - Boston 2:4

Boston ztratil vedení 1:0 a 2:1, ale na gól z 46. minuty už Toronto nenašlo odpověď. Vítěznou akci rozjel Krejčí, který přihrál na modrou čáru Charliemu McAvoyovi a jel před branku, kde na sebe navázal bránící hráče. Spoluhráč se mezitím dostal s pukem až za branku, odkud přihrál mezi kruhy Bradu Marchandovi, jenž nadvakrát překonal Frederika Andersena. První výhru Bostonu po čtyřech porážkách pojistil při hře bez brankáře Zdeno Chára.

Trenér Bostonu Bruce Cassidy přiznal, že o přestávce trochu domlouval hráčům elitního útoku Pastrňákovi, Bergeronovi a Marchandovi, který ve třetí třetině dal góly na 2:1 a 3:2. "Někdy šlapou, jak mají, jindy akce trochu překombinují. Chtěl jsem jen, aby se zkoncentrovali a aby se proti nim těžko hrálo. Položil jsem hráčům vyzývavou otázku, zda už nejsou unavení z porážek a zda budou hrát, jak by měli. A myslím, že odpověděli velmi dobře," uvedl kouč.

Washington - Montreal 2:5

Washington doma podlehl Montrealu 2:5. Vedoucí tým NHL vyšel bodově naprázdno po měsíci a utkání ztratil ve druhé třetině, kdy kanadský klub zlomil v rozmezí 27. až 35. minuty čtyřmi góly bezbrankový stav. Hlavním strůjcem výhry hostů se stal slovenský útočník Tomáš Tatar, jenž vstřelil gól a na tři přihrál.

Gólové smršti Montrealu předcházel nekompromisní zákrok Alexandra Ovečkina. Ruská hvězda totiž poslala Jonathana Drouina při kličce tvrdě k ledu. "Tohle nás probudilo. Jo (Drouin) schytal za tým ránu, vrátil se a je zdravý. To je nejdůležitější," konstatoval Phillip Danault, který otevřel skóre a přidal ještě dvě asistence.

"Hokej není balet. Neviděl mě, střet byl čistý. Po něm jsme ale v dalších střídáních udělali hodně chyb a oni je využili. Nebyla to naše nejlepší třetina, nehráli jsme vůbec svoji hru," dodal Ovečkin.

New Jersey - Pittsburgh 2:1

Pittsburgh prohrál 1:2 na ledě New Jersey v prvním utkání bez kapitána Sidneyho Crosbyho - ten v týdnu podstoupil operaci kýly a bude týmu scházet minimálně šest týdnů. "Kluci bojovali, hráli chytře. Jen jsme neproměňovali šance," hodnotil trenér Penguins Mike Sullivan.

Jeho svěřenci přestříleli soupeře 39:21, ale velkou překážkou jim byl brankář Mackenzie Blackwood. Překonal ho jen Jack Johnson, který v 48. minutě snížil na rozdíl jednoho gólu.

NHL:

Toronto - Boston 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Branky:
30. Matthews, 44. Kapanen - 41. a 46. Marchand (na druhou Krejčí), 14. Coyle, 59. Chára. Střely na branku: 31:34. Diváci: 19 434. Hvězdy zápasu: 1. Marchand (Boston).

New Jersey - Pittsburgh 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky:
7. Zajac, 40. Coleman - 48. J. Johnson. Střely na branku: 21:39. Diváci: 16 514. Hvězdy zápasu: 1. Blackwood, 2. Zajac, 3. Coleman (všichni New Jersey).

Washington - Montreal 2:5 (0:0, 0:4, 2:1)
Branky:
46. Ovečkin, 56. Kuzněcov - 27. Danault, 30. S. Weber, 32. Weal, 35. Suzuki, 58. Tatar. Střely na branku: 28:40. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. Danault, 2. Tatar (oba Montreal), 3. Ovečkin (Washington).

Columbus - St. Louis 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky:
10. Gavrikov, 43. Dubois, 64. Werenski - 20. MacEachern, 30. B. Schenn. Střely na branku: 39:27. Diváci: 18 505. Hvězdy zápasu: 1. Dubois, 2. Werenski, 3. Korpisalo (všichni Columbus).

Ottawa - Philadelphia 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky:
34. Ennis, 38. Chlapík - 3. Pitlick. Střely na branku: 19:27. Diváci: 10 664. Hvězdy zápasu: 1. Nilsson, 2. Chlapík (oba Ottawa), 3. Pitlick (Philadelphia).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články