Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boston získal z Buffala bývalou jedničku draftu Halla

Taylor Hall se stal novou posilou Bostonu. Spolu s jedničkou draftu NHL z roku 2010 a bývalým nejužitečnějším hráčem soutěže získali Bruins z Buffala také dalšího útočníka Curtise Lazara. Opačným směrem poslali útočníka Anderse Bjorka a výběr ve druhém kole draftu v dosud neupřesněném roce.

Taylor Hall v dresu Buffala
zdroj: USA Today Sports autor: Timothy T. Ludwig

Devětadvacetiletý Hall loni v říjnu podepsal se Sabres roční kontrakt s příjmem ve výši osmi milionů dolarů.

Za Buffalo nakonec v nepovedeném ročníku, v němž je klub nejhorším týmem celé soutěže, odehrál jen 37 zápasů a připsal si 19 bodů díky dvěma brankám a 17 nahrávkám. Po sezoně se může stát nechráněným volným hráčem.

Poslední čtyři zápasy už byl Hall při očekávané výměně z preventivních důvodů mimo sestavu, nehrál tak od začátku dubna. Boston bude jeho pátým působištěm v NHL po Edmontonu, New Jersey, Arizoně a Buffalu.

Kdo patří k nejžádanějším akvizicím na přestupovém trhu před uzávěrkou přestupů v NHL? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Bruins posílili rovněž obranné řady, když získali z Ottawy Mikea Reillyho. Senators obdrželi volbu ve třetím kole draftu v příštím roce.

Sedmadvacetiletému Reillymu skončí po sezoně, v níž dosud odehrál 40 utkání a nasbíral 19 bodů výhradně za asistence, dvouletá smlouva na celkem tři miliony dolarů.

Kanadský hokejový útočník Jeff Carter byl vyměněn z Los Angeles do Pittsburghu. Penguins získali dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru s Kings (2012 a 2014) a majitele zlaté olympijské medaile ze Soči (2014) za práva výběrů ve třetím kole draftu v příštím roce a ve čtvrtém kole v roce 2023.

Šestatřicetiletý Carter, který má ještě na příští ročník platný jedenáctiletý kontrakt na 58 milionů dolarů, si v této sezoně připsal ve 40 zápasech 19 bodů za osm branek a 11 asistencí.

Do Los Angeles přišel v únoru 2012 z Columbusu, kam zamířil po skončení ročníku 2010/11 z Philadelphie. Flyers si jej vybrali v roce 2003 v prvním kole draftu jako 11. hráče v pořadí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články