Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Anaheim zvládl kalifornské derby a vrátil se do čela NHL

New York - Hokejisté Anaheimu porazili ve středečním utkání NHL doma Los Angeles 3:2 v prodloužení a vrátili se do čela soutěže. Kalifornské derby rozhodl v čase 60:45 Ryan Kesler. Do sestavy vítězů se nevešel český útočník Jiří Sekáč, jenž v posledních pěti utkáních nebodoval. Naopak obhájce Stanleyova poháru stále hazarduje se svou účastí v play-off. V Západní konferenci mají Kings náskok jen jednoho bodu před devátým Calgary.

Anaheim opět potvrdil, že je v lize specialista na obraty. V této sezoně zaznamenal výhru ve dvanácti utkáních, v nichž po dvou třetinách prohrával. V této statistice není žádný tým lepší. Ducks ale byli blízko vítězství už v základní hrací době, když v rozmezí 41. až 48. minuty otočili stav z 0:1. Jenže hosté si zásluhou Justina Williamse vynutili prodloužení.

"Hrát proti nim vždy prověří vaši sílu. A je jedno, zda jde o přípravné utkání, nebo play-off. Mají skvěle zorganizovanou hru, hrají s vysokým nasazením, takže se proti nim hraje těžko. Byl to pro nás dobrý test," řekl kouč Anaheimu Bruce Boudreau. Pokud si oba celky udrží své současné postavení, narazí na sebe pravděpodobně znovu v prvním kole play-off.

Sekáč zůstal od příchodu z Montrealu poprvé mezi náhradníky. Český útočník má v novém působišti na kontě dvě přihrávky v deseti zápasech. Stejný osud potkal o víkendu i Tomáše Fleischmanna, jenž se naopak ve středu vrátil do základu Ducks.

Sestřih utkání Anaheim - Los Angeles:

Útočník Brad Richards rozsekl na ledě Rangers brankářský duel a jediným gólem v utkání zařídil Chicagu výhru 1:0. Gólman Scott Darling si připsal 25 zásahů a vychytal poprvé v NHL čisté konto. Měl ale i štěstí, neboť před gólovou akcí z 48. minuty ho zachránilo břevno. Z následného protiútoku si Richards, který předchozí tři sezony odehrál právě za Rangers, vybruslil zpoza branky do gólové pozice a skóroval nad lapačku Cama Talbota.

"Pro mě je skvělý pocit se jen postavit v zápase do brány a chytat. Ale dnes jsem obzvláště nadšený. Je úžasné připsat si čisté konto v Madison Square Garden, jedné z nejslavnějších arén na světě. Navíc proti legendárnímu klubu. Souboj dvou týmů z původní šestky, vysílaný televizí, výhra s nulou. Víc si opravdu nemůžu přát," řekl Darling.

Sestřih utkání NY Rangers - Chicago:

Columbus porazil podruhé během pěti dní Edmonton v penaltovém rozstřelu. Na ledě soupeře uspěli 4:3 a v nájezdech rozhodl stejně jako minule Alexander Wennberg. Blue Jackets ale za vítězství vděčí zejména brankáři Curtisi McElhinneymu, jenž v zápase zneškodnil 44 střel. Oilers díky bodovému zisku alespoň na úkor Arizony opustili poslední příčku Západní konference.

Výsledky středečních utkání NHL:

NY Rangers - Chicago 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 48. Richards. Střely na branku: 25:31. Diváci: 18 006.
Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. Richards (oba Chicago), 3. Talbot (NY Rangers).

Edmonton - Columbus 3:4 po nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 32. Roy, 42. Nugent-Hopkins, 50. Jakupov - 6. Savard, 24. Johansen, 51. Letestu, rozhodující sam. nájezd Wennberg. Střely na branku: 47:20. Diváci: 16 839.
Hvězdy zápasu: 1. Jakupov (Edmonton), 2. McElhinney (Columbus), 3. Nugent-Hopkins (Edmonton).

Anaheim - Los Angeles 3:2 v prodloužení (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky: 41. Maroon, 48. Silfverberg, 61. Kesler - 11. Carter, 56. Williams. Střely na branku: 26:31. Diváci: 17 174.
Hvězdy zápasu: 1. Kesler, 2. Silfverberg, 3. Gibson (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články