Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

New Jersey si poradilo s Rangers. Palát k tomu přispěl trojicí přihrávek

V přípravě před startem NHL se dařilo hráčům New Jersey, kteří porazili newyorské Rangers 5:2. Hned na třech brankách vítězného týmu se asistencí podílel Ondřej Palát, zatímco gólman Vítek Vaněček si připsal devatenáct zákroků. Další český brankář Daniel Vladař si připsal asistenci, ale také pustil sedm branek při debaklu Calgary 2:7 v Edmontonu. 

New Jersey vstřelilo první dvě branky zápasu v osmé minutě během 36 sekund. U obou si připsal druhou asistenci Palát. Při prvním gólu vybojoval v přesilové hře u mantinelu puk a jeho práci zúročil Jesper Bratt, který skóroval v přípravě popáté. Vzápětí se český útočník zapojil do kombinace, kterou zakončil Luke Hughes.

Rangers snížili v prostřední třetině na 1:2 a 2:3. Vaněčka překonali Will Cuylle z dorážky a Adam Fox v přesilové hře pět na tři. Devils kontrovali pokaždé v početní převaze – prosadili se Dawson Mercer a Jack Hughes, u jehož trefy si připsal opět druhou asistenci Palát. Konečný výsledek stanovil Nico Hischier při hře hostů bez gólmana. V dresu vítězů odehrál patnáct minut i Tomáš Nosek.

Calgary smazalo v úvodní třetině dvoubrankovou ztrátu a přihrávku u kontaktního gólu si připsal Vladař. Český gólman zpracoval nahozený kotouč pro Nikitu Zadorova, který skóroval ze sóla přes celé kluziště. Edmonton rozhodl třemi góly v prostřední třetině a v 52. minutě potrestal Evander Kane špatnou Vladařovu rozehrávku brankou na 6:2. Na kanonádě Oilers se podíleli zejména Connor McDavid (1+3) a Connor Brown (2+1).

V útoku Calgary vyšel naprázdno Adam Klapka, ale ve statistice +/- skončil i přes hrozivé skóre na nule. Odehrál téměř dvanáct minut a dostal šanci i v přesilové hře. V zápase dvakrát vystřelil na branku a připsal si druhý nejvyšší počet srážek z týmu (3).

Hronek přihrál na gól Carsonu Soucymu, který v polovině zápasu vyrovnal na 1:1. V dalším průběhu už padla jen jedna branka, o výhře Seattlu rozhodl v 53. minutě Eeli Tolvanen.

Pittsburgh s dvěma českými hráči v sestavě podlehl doma Detroitu 1:2. Libor Hájek, který po konci v Rangers bojuje o místo v Penguins, odehrál téměř devatenáct minut. Český bek si připsal v zápase ze všech hráčů v týmu nejvíce srážek (3). Jeho spoluhráč Radim Zohorna strávil na ledě podobný čas, z toho pět minut dokonce v přesilové hře, ale na branku vystřelil jen jednou a nebodoval.

Pittsburgh vedl trefou Xaviera Ouelleta, Detroit otočil skóre brankami Daniela Spronga a Simona Edvinssona.

Ve zbývajícím utkání porazil Columbus na svém ledě Buffalo 5:3. Vítězný gól dal ve 49. minutě Adam Fantilli, trojka posledního draftu. Za domácí plnil roli brankářské dvojky Pavel Čajan. Na straně hostů vyšel naprázdno Lukáš Rousek.

Přípravné zápasy před NHL:

Columbus – Buffalo 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Branky: 7. Laine, 10. Bemström, 21. J. Gaudreau, 49. Fantilli, 59. Marčenko – 12. Girgensons, 34. Power, 39. Benson.

Pittsburgh  Detroit 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky: 18. Ouellet – 26. Sprong, 54. Edvinsson.

New Jersey  New York Rangers 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Branky: 8. Bratt (Palát), 8. L. Hughes (Palát), 26. Mercer, 34. J. Hughes (Palát), 58. Hischier – 22. Cuylle, 31. Fox. Vítek Vaněček odchytal za New Jersey celý zápas, inkasoval dvě branky z 21 střel a úspěšnost zásahů měl 90,5 procenta.

Edmonton  Calgary 7:2 (2:2, 3:0, 2:0)

Branky: 8. a 34. C. Brown, 6. McDavid, 23. Pederson, 31. Draisaitl, 52. E. Kane, 55. Lavoie - 16. Zadorov (Vladař), 18. Duehr. Daniel Vladař odchytal za Calgary celý zápas, inkasoval sedm branek ze 44 střel a úspěšnost zásahů měl 84,1 procenta.

Vancouver  Seattle 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky: 30. Soucy (Hronek) – 18. Poturalski, 53. Tolvanen. Hráno v Abbotsfordu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články