Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nechtěl jsem riskovat. O rekord jsem ale málem přišel v rozbruslení, usmíval se Lev

Vše se sešlo. Jakub Lev je novým rekordmanem v počtu odehraných zápasů v řadě (594. utkání) a spolu se spoluhráči z Hradce Králové také může slavit Prezidentský pohár. Po vítězném utkání s Litvínovem (3:0) vzpomínal Lev na důležité momenty své impozantní šňůry.

Jakub Lev
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Je to taková symbolika, všechno se sešlo. Je to hezké číslo, máme hezkou sezonu, a kdybychom hráli někde dole, přece jenom by to nebylo takové. Ohromně moc si toho vážím," řekl Lev po vítězství 3:0 nad Litvínovem.

Druhý Třinec už nemůže hráče Hradce sesadit z prvního místa, a tak po závěrečné siréně začaly na ledě velké oslavy. "Vždycky, když se něco vyhraje nebo povede, jsou to skutečné emoce, žádné hrané. Je to odměna za víceletou práci. Jsme hrozně hrdí na celý tým, jak jsme šlapali. V sezoně jsme neměli žádnou krizi," ocenil hradecký útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Týmový triumf má pro něj v tuto chvíli větší cenu než osobní milník. Ale i jeho překonání už dlouhou dobu vyhlížel. "Poslední týden jsem se víc hlídal, ani jsem nechtěl mezi lidi. Covid se kvůli válce 'vytratil', ale ještě pořád tu zbytky jsou, tak jsem nechtěl nic riskovat,“ přiznal.

Ještě v den utkání se přitom historický zápis ocitl v ohrožení. "Na rozbruslení mě Jérémie Blain trefil golfákem do stehna. Asi mi to nepřál. Asi mu volal Petr Leška,“ smál se Lev se zmínkou o dosavadním rekordmanovi.

Plzeňský odchovanec sbíral první extraligové starty v sezoně 2008/09, napevno se v nejvyšší soutěži usadil o čtyři roky později. A hned slavil s Indiány mistrovský titul. Později oblékl dresy Vítkovic i Komety, než se v prosinci 2019 přesunul do Hradce Králové. "Deset let je kus života, něco jsem prožil. Párkrát jsem se stěhoval, poznal hodně nových lidí a ta série pořád pokračovala. A doufám, že bude pokračovat i dál," řekl.

Sport
zdroj: ČT4

Překonal zlomenou čelist i otřes mozku

Zavzpomínal přitom i na okamžiky, kdy mu nejvíc hrozilo přerušení obdivuhodné šňůry. "Ve Vítkovicích jsem měl zlomeninu čelisti, roztržené ucho a také otřes mozku. Ale sešlo se to vždycky v takové části sezony, že jsem se stačil dát do kupy," doplnil Lev.

Po krátkých oslavách ho čekají s Mountfieldem poslední dvě kola základní části, potom dlouhá přestávka a následně čtvrtfinále play-off. Klubový prezident Miroslav Schön po zápase jasně vyhlásil, že chce titul. Ale i přesto už teď Hradečtí vysoce překonali předsezonní očekávání.

"Mluvilo se o jiných týmech. My jsme ale viděli, jakou máme obranu i čtyři velmi vyrovnané útoky, a věřili jsme, že nám budou dobře chytat gólmani. Sešlo se to, a když jsme v přípravě hráli dobře, tak jsme tomu věřili," uvedl Lev. "Sice jsme byli asi třicet kol na druhém místě, ale nakonec se nám to povedlo a jsme za to moc rádi," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články