Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR SOLO

Nečas dal gól a u dalšího asistoval, Nosek skóroval hned dvakrát

Je mu devatenáct a čeká se od něj hodně. A útočník Martin Nečas to potvrzuje. V generálce na NHL dal v dresu Caroliny gól a připsal si asistenci u dalšího, ale domácí porážce s Nashvillem 4:5 v prodloužení nezabránil. Rovněž branku a přihrávku si při prohře Dallasu s Coloradem 5:6 připsal Radek Faksa. Další forvard Jakub Vrána pomohl asistencí k triumfu Washingtonu nad St. Louis 5:2. Hned dvěma góly přispěl k vítězství letošního finalisty Stanleyova poháru Vegas nad San Jose 5:2 útočník Tomáš Nosek. A aby českých úspěchlů nebylo málo, za Sharks zaznamenal jednu asistenci Tomáš Hertl.

Martin Nečas padá před brankou Nashvillu
zdroj: ČTK/AP autor: Karl B DeBlaker

Nosek, který dal tři góly v pěti zápasech finálové série Stanleyova poháru minulé sezony při neúspěšném boji nováčka s Washingtonem, se prosadil v přípravě na pátý pokus poprvé. Předtím ve čtyřech testech zaznamenal tři asistence.

V polovině utkání proti San Jose ujel po přihrávce Pierrea-Edouarda Bellemareho do samostatného úniku a dostal Golden Knights do vedení 2:1. Bellemare předtím obral o puk na obranné modré čáře beka Brenta Burnse, který si v přesilovce dovolil drzou kličku.

Ve 42. minutě v dalším oslabení Nosek opět těžil z práce francouzského útočníka. Bellemare Noska šikovně uvolnil v útočném pásmu bekhendem na pravém kruhu, pardubický odchovanec podruhé překonal Martina Jonese a upravil už na 5:1. Na konečné podobě skóre se podílel i Hertl, který asistoval u trefy Kevina Labance.

Dvanáctý hráč draftu z loňského roku Nečas trefou v 55. minutě v přesilové hře vynutil nastavení, ale v něm rozhodl po 21 sekundách svým druhým gólem v utkání Ryan Johansen.

Nečas předtím ještě asistoval ve 43. minutě u branky obránce Calvina de Haana na 3:3. Odchovanec Žďáru nad Sázavou, který se před rokem po jednom startu v NHL vrátil do Komety Brno, v letošní přípravě bodoval ve všech čtyřech duelech. Má tři branky a dvě asistence. 

V minulé sezoně v přípravě zaznamenal Nečas v šesti zápasech jednu asistenci a ve svém jediném vystoupení v NHL nebodoval. Carolina jej v říjnu poslala zpět do Komety Brno, s kterou vybojoval obhajobu titulu. Nečas se pak v květnu představil i na mistrovství světa v Dánsku.  

V brance Caroliny stál od 33. minuty Petr Mrázek, který nahradil zraněného Scotta Darlina. Naskočil za nepříznivého stavu 2:3, gól na 3:4 inkasoval ve 44. minutě při přesilovce Nashvillu, kdy jej tečí přihrávky Filipa Forsberga překonal Craig Smith. V nastavení nedosáhl Mrázek na přesnou střelu Johansena z mezikruží.

Faksa v duelu s Coloradem ve 38. minutě zužitkoval před brankou přihrávku Alexandra Radulova a snížil ztrátu Stars na 3:4. V půlce závěrečné části ještě asistoval u branky na 4:6, kterou vstřelil Devin Shore. Faksa si tak vylepšil bilanci v přípravě na tři body za dvě branky a jednu asistenci z pěti utkání.

Vrána, který se s minulou sezonou rozloučil brankou ve vítězné pátém finále, nastoupil v přípravě za Capitals počtvrté a připsal si první bod. V 38. minutě se podílel na brance Bretta Connollyho na 1:1. Capitals zápas následně zlomili na svou stranu. Tým, který převzal po Barrym Trotzovi jeho asistent Todd Reirden, v sedmém testu teprve podruhé vyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaké jsou jeho šance a co čeká od sezony v Carolině? Odpovídal Martin Nečas

Nový ročník NHL startuje v noci ze středy na čtvrtek středoevropského času. Přípravné duely ještě čekají celky New Jersey a Edmonton, které vstoupí do soutěže v sobotu ve Stockholmu. New Jersey se představí dnes na ledě Bernu a Edmonton ve středu na hřišti Kolína nad Rýnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články