Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Davis Cup 2024

Na úvod příštího šampionátu čeká národní tým v Herningu repríza pražského finále

Příští mistrovství světa, které se odehraje ve švédském Stockholmu a dánském Herningu, rozehrají čeští reprezentanti 9. května duelem se Švýcary. Půjde tak o reprízu květnového finále z Prahy, ve kterém národní tým zvítězil 2:0 a zajistil si po čtrnácti letech titul mistrů světa. Ve skupině B narazí Češi ještě na domácí Dánsko, Kazachstán, Maďarsko, Německo, Norsko a Spojené státy.

Utkání Švýcarsko – Česko
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Skupinu A ve Stockholmu tvoří vedle pořádajícího Švédska také Finsko, Francie, Kanada, Lotyšsko, Rakousko, Slovensko a Slovinsko. Nováčky šampionátu jsou Maďarsko a Slovinsko, které nahradily Polsko a Velkou Británii.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Švýcarsko – Česko

V Herningu se kromě základní skupiny uskuteční také dva čtvrtfinálové zápasy. Čeští hokejisté zůstanou na úvodní duel play-off v tamní hale Jyske Bank Boxen pro 11 tisíc diváků, pokud skončí ve skupině do druhého místa a ve čtvrtfinále nenarazí na Švédy, kteří v případě postupu do vyřazovacích bojů nastoupí ke čtvrtfinálovému duelu ve Stockholmu bez ohledu na umístění.

"Moc se těšíme na třicet skvělých zápasů v Herningu. Na tu obrovskou podporu, kterou tu fanoušci předvedli během mistrovství světa v roce 2018 v Herningu a Kodani, se nedá zapomenout," uvedl šéf organizačního výboru dánské části šampionátu Ulrik Larsen.

Podívejte se, jak vypadá Globen zvenku i zevnitř:

Od semifinále už se bude hrát jen v hlavním dějišti ve Stockholmu v ikonickém Globenu. Mistrovství světa vyvrcholí v neděli 25. května. Vstupenky se začnou prodávat 3. října.

Na šampionátu budou opět chybět Rusko a Bělorusko, které jsou od roku 2022 kvůli válečné agresi na Ukrajině z akcí IIHF vyloučeny.

Program české reprezentace na MS v základní skupině v Herningu:

Pátek 9. května: 16:20 Švýcarsko – Česko.
Neděle 11. května: 20:20 Norsko – Česko.
Pondělí 12. května: 20:20 Česko – Dánsko.
Čtvrtek 15. května: 20:20 Česko – Maďarsko.
Sobota 17. května: 16:20 Česko – Kazachstán.
Pondělí 19. května: 16:20 Německo – Česko.
Úterý 20. května: 16:20 Česko – USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články