Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zámořské týmy hvězdami nepřekypují. V akci ale bude například budoucí jednička draftu

Kanada ani Spojené státy nepřivezou na mistrovství světa do Rigy nabité sestavy, i tak ale nebude o talentované hokejisty nouze. Hráči javorového listu budou v Lotyšsku obhajovat stříbrné medaile z Bratislavy, Američané zkusí vylepšit čtvrtfinálovou účast.

Jason Robertson z Dallasu Stars
zdroj: Reuters autor: Jerome Miron

Na první pohled ani jeden tým nebudí velké obavy. Ale podcenění mladých výběrů by mohlo být pro evropské týmy osudné. Zvlášť, když oba zámořští zástupci nabídnou jak budoucí naděje, tak hráče, kteří se letos už prosadili v nejlepší lize světa.

V týmu Kanady ční z první kategorie zejména duo Owen Power a Cole Perfetti. Prvně jmenovaný obránce z Univerzity v Michiganu by měl být jedničkou nadcházejícího draftu NHL. Útočník Perfetti patřil k tahounům stříbrného týmu do dvaceti let na letošním juniorském šampionátu v Edmontonu.

Připomeňte si Perfettiho trefu na šampionátu do dvaceti let:

Je nám líto, video expirovalo.
Gól Perfettiho v utkání s Ruskem

Z druhé skupiny hráčů pak stojí za větší drobnohled Maxime Comtois, jenž je ztělesněním budoucí generace v Anaheimu. Letos zaznamenal v dresu Ducks v 55 zápasech 16 branek a celkem 33 bodů.

V brankovišti se prostřídají spoluhráči z Arizony Darcy Kuemper s Adinem Hillem. Lídrem týmu bude zkušený centr Adam Henrique, který společně s bekem Troyem Stecherem pamatuje dva roky starý zisk stříbra ze Slovenska.

Za USA nastoupí americký nováček roku v NHL i veterán bez angažmá

Také Američané mají až na obránce Christiana Wolanina úplně jiný tým. Pozornost by na sebe měl strhávat mladíček Jason Robertson, který prožil doslova perfektní premiérovou sezonu v Dallasu. Jednadvacetiletý levý křídelník se blýskl celkovou sbírkou 45 bodů (17+28) v 51 duelech a mezi nováčky skončil druhý za Rusem Kirillem Kaprizovem.

O tři roky mladší Matt Beniers, který byl shodou okolností spoluhráčem Powera v univerzitní lize NCAA, slavil letos s juniory zlaté medaile a také ho pravděpodobně čeká umístění na nejvyšších příčkách prvního kola draftu.

Ještě úspěšnější byl v mládežnických kategoriích brankář Jake Oettinger, který má doma zlato z osmnáctek i dvacítek. Při absenci jedničky Dallasu Bena Bishopa dostal výraznou porci zápasů a nakonec měl lepší statistiky než 35letý Anton Chudobin. Ve 22 letech je tak americký gólman budoucností Stars. Prostřídávat by se měl s Calem Petersenem z LA Kings.

Nečekanou volbou v americké nominaci je 36letý Brian Boyle. Veterán s více než 800 zápasy v NHL byl v aktuální sezoně bez angažmá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články