Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Je to další naše čtvrtfinále, řekl k zápasu s Dánskem Straka. Trenéři sestavu tají

Zápasová sestava české reprezentace na důležitý duel s Dánskem se odtajní až těsně před startem. V brance by měl přesto nastoupit Šimon Hrubec, který dostal proti Britům volno a nebyl ani na střídačce. Národní tým musí bodovat, aby si zachoval naději na postup do čtvrtfinále světového šampionátu. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 15:00.

Trenéři české reprezentace Filip Pešán s Martinem Strakou
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Naděje, že bude chytat, je veliká. Sestavu ale řekneme až hodinu před utkáním," řekl asistent trenéra Martin Straka.

Hokejisté mají na pátém místě skupiny A z pěti zápasů osm bodů. Stejně jich získali šestí Dánové, kteří se dnes v případě neúspěchu s turnajem rozloučí. Pokud Pešánův výběr zvítězí, může mu pomoci k jistotě čtvrtfinále případné večerní zaváhání Švédska s Ruskem. Jinak bude český tým v úterý od 15:15 bojovat o play-off se Slovenskem.

"Nálada je bojovná. Víme, že nás čeká těžké utkání a musíme ho zvládnout. Dánové jsou hodně nebezpeční. Viděli jsme to v jejich zápase se Švédy nebo v jakémkoliv utkání. Slováci proti nim byli trpěliví a na konci jim dali gól," prohlásil Straka.

Pokud by Češi proti Dánsku nebodovali, přišli by o naději na play-off. "To je ten tlak, který každý vnímá. To je to hezké na hokeji, když o něco jde. Dokázali jsme to v zápase se Švédskem a kluci ví, o co nám jde. Těším se na to a myslím, že kluci taky. Po Bělorusku musí být každé utkání vítězné, abychom se dostali dál. Je to další naše čtvrtfinále," doplnil Straka.

Dánové poslední dva vzájemné souboje vyhráli a shodně to bylo po samostatných nájezdech. V roce 2014 na mistrovství světa v Minsku slavili po výsledku 4:3 v osmém duelu se samostatnou českou reprezentací vůbec první úspěch a o dva roky později na světovém šampionátu v Moskvě ho díky výhře 2:1 zopakovali. Pro Čechy je to dnes první příležitost k odvetě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články