Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Musil při oslavách přišel o hlas, s Hrubcem ale další veselí oželeli a hlásí: Chceme na MS

Zatímco jejich spoluhráči z Třince možná ještě teď slaví extraligový titul, brankář Šimon Hrubec a obránce David Musil už mají jiné starosti. Po zkrácených oslavách se připojili k reprezentaci a pokusí se splnit si další sen, dostat se do nominace pro mistrovství světa na Slovensku, které začne 10. května. Musil už trénoval s výběrem kouče Miloše Říhy v Brně v úterý odpoledne, Hrubec vyjel poprvé na led dnes.

"Je zážitek vyhrát ten pohár, něco neskutečného. Oslavili jsme to s klukama v kabině a pak jsme ještě na chvilku vyrazili, ale přepadla nás únava, takže se šlo domů docela brzo. Nebýt tady, asi bychom ještě s klukama někam zašli," připustil Musil.

Při oslavách přišel o hlas. "To bylo ještě na ledě, jak jsme slavili po zápase. V hokejové kariéře jsou momenty, na které člověk nikdy nezapomene. Tohle bude pro mě určitě jeden z nich. Vyhrát titul kdekoliv je neskutečný úspěch a zážitek na celý život," uvedl šestadvacetiletý syn bývalého vynikajícího obránce Františka Musila. "Táta byl pyšný. Jen mi říkal, ať si to užiju," podotkl Musil.

Posilování reprezentačního kádru se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

Pozvánka ho zastihla v pondělí navečer. "Zavolali mi a domluvili jsme se, že přijedu na trénink. Nijak jsem nepřemýšlel nad tím, zda budu pozvaný, nebo ne. Možná jsem doufal, ale nejdřív jsem si chtěl užít to, že jsme vyhráli titul. A pak už jsem ani přemýšlet nemusel, když mi zavolali, ať přijedu," pousmál se Musil.

Opuštění víru oslav mu nijak nevadilo. "Jsem rád, že jsem tady, a určitě mi není líto, že bych mohl ještě oslavovat. Vždy je pěkné si prodloužit sezonu, když člověk takhle dostane příležitost. Chtěl bych se ukázat," ujistil Musil.

Na seniorském MS si ještě nezahrál, účastí na Slovensku by dovršil sezonu snů. "Bylo by to krásný. Teď tady máme ale teprve České hry v Brně a pak už to nebude na mně, rozhodnou trenéři. Mohlo by být tady na Kometě pěkné, že třeba jednou budou fandit i mně," smál se Musil. "Je každopádně pěkné hrát doma v Česku, dorazí rodina, je to fajn," pochvaloval si Musil.

Je si dobře vědom silné konkurence v boji o šampionát. "Budu dělat, co budu moct. To je jediné, co mohu ovlivnit," řekl Musil. Únavu po sezoně ale necítí. "Mně dobilo energii, že jsme vyhráli titul a ta sezona měla takový konec," prohlásil.

Je to jako silvestr. Euforii vystřídala kocovina

"Bylo to sice krátký, ale myslím, že to nejintenzivnější jsme zažili v šatně, kde se odehrály ty největší oslavy. To bylo velké. Šampaňské stříkalo všude, koberec zničený, kaput. Když jsem si balil věci, tak tam už nebyl," vyprávěl s úsměvem Hrubec.

Jinak ale moc času na oslavy nebylo. "Když se pak mělo jít ze zimáku do města, tak musím říct, že už jsem ani neměl chuť pít, jak jsem se cítil unavený. Chtělo se mi strašně spát. Euforii vystřídala únava," konstatoval Hrubec. "Přišlo mi to trochu jako silvestrovské oslavy. Ohromná euforie, radost a ráno se vzbudíte s kocovinou a zjistíte, že máte zase celý rok před sebou. Přijde mi to podobné," dodal Hrubec.

O pozvánce měl náznaky s předstihem. "Byli jsme v kontaktu, že by to možná mohlo dopadnout. Když to přišlo, byl jsem rád. Jsem k dispozici, jak to v otázce brankářů celé dopadne, to je na trenérech. Já jsem připravený na jakoukoliv roli," zdůraznil Hrubec.

V Třinci na vrcholu skončil, ale zatím neví, kam povedou jeho další kroky. "To se ještě nedá říct. Chtěl bych ale zahraničí. Rusko, Švýcarsko, Švédsko, nějaká jednání jsou, řeší se to. Byl bych zklamaný, kdyby to nevyšlo. Víc se proto v sezoně asi udělat nedalo," uvedl Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články