Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Přidají Češi povinné body proti Bělorusku? Dánové se mohou přiblížit čtvrtfinále

Mistrovství světa vstupuje do druhého týdne a na programu jsou jako každý všední den další čtyři zápasy. V odpoledním programu hrají domácí Dánové v jednom z klíčových duelů proti Norsku o šanci na postup do čtvrtfinále. Večer se pak střetne česká reprezentace s výběrem Běloruska a svěřenci Josefa Jandače potřebují po výhře nad Ruskem (4:3pp) přidat další body pro plánovaný postup do čtvrtfinále. Přímý přenos utkání Bělorusko – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 19:45.

Utkání Česko - Bělorusko
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Snový start na šampionátu v Dánsku prožila bostonská dvojice David Krejčí a David Pastrňák v premiéře proti Rusku. Právě Krejčího formace s Jaškinem na levém křídle se postarala o všechny góly proti sborné a nyní potřebuje národní tým výhru potvrdit proti Bělorusku.

Český výběr trenéra Josefa Jandače si sice připsal třetí vítězství, ale stále čeká na první tříbodový úspěch. Národní tým také proto ztrácí z pátého místa na čtvrté Slovensko bod a na třetí Švýcary ještě další dva. Tři body z duelu proti Bělorusku by tak v tabulce výrazně pomohly.

Dánové se nečekaným vítězstvím nad Finskem (3:2) výrazně přiblížili čtvrtfinále play-off, dobře rozehranou skupinu však musí potvrdit v klíčových zápasech se svými konkurenty v boji o čtvrté postupové místo vedle trojice favoritů USA, Kanada a Finsko. Dalším soupeřem jsou pro domácí reprezentaci Norové a vítěz duelu může dohnat či dokonce vystřídat na čtvrté příčce Lotyšsko.

V druhém utkání skupiny B narazí Spojené státy na Jižní Koreu a po náročné šichtě s Lotyšskem (výhra 3:2 v prodloužení) se dá očekávat mnohem poklidnější souboj pro velkého favorita. Korejci jsou v útoku prakticky neškodní a ve čtyřech zápasech se zmohli jen na dvě branky. Naopak v defenzivě proti zkušeným týmům nestíhají a inkasovali už 29 gólů.

Úvodní duel kodaňské skupiny rozehraje Francie s Rakouskem. Mužstvo s galským kohoutem na dresu nezvládlo důležité střetnutí se Slovenskem a po porážce 1:3 si Francouzi přivřeli dveře do vyřazovací části, na kterou ztrácí tři zápasy před koncem čtyři body. Rakušané zatím získali na turnaji jediný bod, ale v případě vítězství v základní hrací době mohou francouzského soka dokonce přeskočit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články