Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisté stráví volno relaxem nebo vycházkami. Z přesunu do Herningu obavy nemají

Ještě v pondělí večer měli na ledě napilno a bojovali s Rakouskem. V úterý ale čeští reprezentanti nechali hokejky hokejkami a brusle bruslemi a užívají si na mistrovství volno bez hokeje. Kouč Josef Jandač zrušil trénink a jeho svěřenci mají vlastní program. Ve středu budou Češi od 11:00 do 12:30 ještě trénovat v Kodani a pak se přesunou do Herningu, kde je čeká ve čtvrtek od 16:15 čtvrtfinálový duel s USA. 

Radko Gudas na cestě na stadion
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Měli jsme v turnaji tři dvojzápasy, což je hodně těžké. Kdo to zažil, tak ví, o čem mluvím. Kluci to potřebují, trochu dobít baterky. Oprostit se od hokeje, mají tady manželky, přítelkyně," řekl asistent trenéra českého týmu Jaroslav Špaček.

"Čas stráví jinak než doteď. Já chci také tady se štábem vyrazit na kola. Chtěl bych vyrazit do města, projít se, nabít energii. Večer už se začneme připravovat na soupeře. Mluvili jsme ale o tom, že zítra ráno musí přijít dobrý trénink. Trochu komplikace je to se stěhováním," podotkl Špaček k realitě, s kterou se musí tým po třetím místě ve skupině vyrovnat.

Hokejisté dva volné dny před čtvrtfinále vítají, protože mají v nohách zátěž sedmi utkání v deseti dnech. "Když už to takhle je, tak je to dobré. Brali bychom dva dny volna i během té skupiny, protože program byl pro nás náročný, ale je to, jak to je. My musíme využít těchto dvou dnů, které máme před čtvrtfinále, abychom si odpočinuli a připravili se na nejdůležitější zápas," uvedl kapitán Roman Červenka.

Chystá se především odpočívat. "Člověk dlouho spal, usínali jsme později. Je potřeba se dobře najíst, orazit si, udělat zítra dobrý trénink a odjet do Herningu. Tři a půl hodiny v autobuse není nic výhodného, ale je to tak pro třetí a čtvrtý tým ze skupiny podle pravidel. Musíme to vzít, nachystat se na to i s tím přesunem," podotkl Červenka.

Do Herningu by se měli Češi vydat ve středu odpoledne po tréninku, který mají předběžně domluvený a čekají ještě na potvrzení od pořadatelů. Do Kodaně se pak určitě vrátí. Buď v případě úspěchu na víkendové pokračování bojů o medaile, nebo na odlet domů z kodaňského letiště.

"Nemyslím, že to bude nějaká velká komplikace. Všichni jsou zvyklí během sezony cestovat den před zápasem. Být pár hodin v autobuse, pustit si nějaký film a probereme nějaké blbosti. Určitě ta cesta bude zábavná," nedělal si obránce Radko Gudas hlavu z cestování před čtvrtfinále i případně nazpět před semifinále.

Podle opory Philadelphie není žádnou komplikací ani fakt, že si halu Jyske Bank Boxen v Herningu český tým otestuje jen při čtvrtečním předzápasovém rozbruslení. "Tam si můžeme osahat led a manťáky ostřílet. Musíme k tomu přistoupit, jak to je. Věděli jsme, že se to může stát," podotkl Gudas.

Úterý si vychutná s rodinou. "Půjdeme se kouknout do města, možná se projet na lodi po místních kanálech. Byli jsme s klukama a bylo to krásný, tak bych byl rád, kdyby to viděli taky. Dáme si oběd někde na sluníčku na terase," popsal program s manželkou Barborou a tříletou dcerou Leontýnou.

"Včera přiletěly, viděly zápas a malá vydržela vzhůru, tak jsem ji vzal za odměnu do kabiny. Líbilo se jí, zařvala si a byla spokojená. Dostala od doktora (Dušana Singera) pár obvazů a injekční stříkačku, takže byla rovnou sestřička. Užívají si to, měly dresy. Pojedou i autem do Herningu, je tam i hezké okolí, tak se tam podívají," doplnil Gudas.

Přijít na jiné myšlenky po náročném programu se chystal i útočník Michal Řepík. "Půjdu se projít, dám si kafe. Vypadá to na hezký den a vyčistím si hlavu. Je to příjemné. Hráli jsme sedm zápasů v deseti dnech, není to jednoduché. Člověk se musí soustředit furt na výkon. Pro hlavu je pak odpočinek příjemný," prohlásil Řepík.

"Někdo tady má manželky a přítelkyně, určitě si kluci udělají všichni hezký den a projdou se ve městě a vypustí hokej z hlavy. Zítra jdeme zase do práce, dáme si kvalitní trénink a vydáme se do Herningu. Bude to nové prostředí, nová kabina, mohlo by nám to dodat takový impulz, soustředěnost a všechno, abychom šli za tím cílem. Určitě chceme vyhrát a po dlouhé době pokořit čtvrtfinále," přál si Řepík první postup do semifinále MS od roku 2015.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články