Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vůjtek: Hraje se nám lépe proti silným soupeřům

Moskva - Čeští hokejisté předvedli velký obrat, porazili Švédsko 4:2 a po třech zápasech vedou skupinu A. Trenér Vůjtek ale před zbývajícími duely krotí nadšení. Navíc podotkl, že český tým zatím hraje lépe proti papírově silnějším soupeřům.

Vladimír Vůjtek (vlevo) se svými asistenty
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Bodů je pořád málo. Zatím jsme se zachránili. To je první bod. Další je postup do čtvrtfinále a pak boj o umístění. Každý zápas je o co hrát," řekl Vůjtek. Poukázal i na to, že jeho tým utrpěl zatím jedinou ztrátu s Lotyši po vítězství až po nájezdech. "Hraje se nám líp proti těm silným soupeřům. Musíme se teď připravit na další zápas a pokusit se tam nějak suverénně zahrát," vzhlížel k duelu s Nory.

Na velké mezinárodní akci se dočkali Češi vítězství nad Švédskem po čtyřech letech. Od výhry 4:3 ve čtvrtfinále MS z roku 2012 ve Stockholmu pětkrát za sebou prohráli a dočkali se až nyní. Přitom po první třetině prohrávali Češi 0:2. "Začali jsme velice špatně. Tak špatně jako v první třetině jsme nehráli celou přípravu. Dělali jsme školácké chyby. Trošku jsme po té první třetině zvedli hlas," podotkl zkušený kouč. "Chtěli jsme kluky nabudit, aby začali hrát to, co jsme hrávali. Rychlé rozehrávky, kolmo dopředu a rychlý přístup k hráčům."

Od druhé třetiny se Češi vrátili k výkonu z pátečního duelu s Rusy. "Ve druhé třetině se to povedlo, velice dobře jsme se pohybovali a bylo vidět, že Švédům trošku docházejí síly, a povedlo se to otočit. Švédové měli včera večer zápas a síly jim docházely stejně jako nám s Lotyšskem," uvedl Vůjtek.

Tým podle něj ukázal charakter, ale důležité bylo, že měl ještě na obrat šanci. "Byli jsme v první řadě rádi, že to bylo 0:2 a ne 0:5. To byl první moment, díky kterému jsme si říkali, že jsme ještě ve hře. Stav 0:2 ještě není takový, dá se jeden gól a všechno se mění. Neříkám, že jsme byli přesvědčení, ale věřili jsme tomu, že je možné ještě s tím zápasem něco udělat," řekl Vůjtek.

Byl rád, že vyšel tah se zařazením brankáře Pavla Francouze na základě toho, že mu vyšel poslední duel se Švédy (7:1). "Shodli jsme se všichni čtyři (trenéři) na jednom jménu. Vyšlo to z toho dvojzápasu se Švédskem. Chytal tam velice dobře a vychytal je," přiblížil rozhodování se svými asistenty. Podobně vyšel i tah na první duel s Rusy, v němž Dominik Furch vychytal čisté konto. "Rozhodujeme se den před zápasem, je to trošku taková intuice, oba dva jsou na vysoké úrovni a v podstatě stejných kvalit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články