Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vůdce je třeba, semknutost pramení od Plekance, myslí si Richter

Praha – Prozatím velmi solidní výkony české reprezentace na mistrovství zevrubně sleduje také hokejový expert ČT a mistr světa z roku 1985 Pavel Richter. Vyzdvihuje zejména týmové pojetí hry a formu brankářů. "Když se tým může na gólmany spolehnout, úspěch přijde," říká. "A oba máme na vynikající úrovni."

Pavel Richter
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Dosavadní výkony reprezentace Richter velmi chválí. "Máme pět bodů, nikdo to nečekal, kdybychom zvládli zápas se Švédskem, tak je to nejlepší start za poslední roky. V začátku mají všechna mužstva síly, dávají do toho veškerou energii. Kdyby mi to někdo řekl před mistrovstvím, že těch pět bodů po dvou zápasech budeme mít, považoval bych to za skvělé."

Češi překvapili zejména s Ruskem. "Všichni si přáli, abychom dali první branku. Pak je zápas s nimi pokaždé jiný. Oni se pak bojí, dělají chyby, jsou podráždění a vylučovaní. My jsme pak dali na 2:0 a Furch chytal úplně neskutečně. Smekám klobouk, tři body nikdo nečekal," chválí Richter.

A líbila se mu už příprava před mistrovstvím. "Už v přátelských zápasech bylo vidět, že mužstvo hraje dobře a má perfektní náboj. Už zápas s Kanadou, kdy jsme tedy nedali branku, byl ve vynikajícím tempu. Kanada patří na mistrovství světa k nejlepším, ale náš výkon už byl konsolidovaný."

Je nám líto, video expirovalo.
Richter: Pokud zvládneme Švédy, bude to nejlepší start za poslední roky

Cestu k úspěchu vidí v týmovém pojetí. K čemuž hodně napomáhá český kapitán. "Musíme mít vůdce v kabině. Ještě zvedám výkon Tomáše Plekance, který byl i tak perfektní. Myslím si, že od něj pramení semknutost týmu. Je to zkušený borec, bylo důležité, že do kabiny přišel a podává výkony, jaké podává," líbí se Richterovi.

A nezapomíná vyzdvihnout gólmany. "Myslím, že máme oba brankáře na vynikající úrovni. To potvrzovali už v přátelských zápasech, mužstvo drží a mohou se na ně spolehnout. Vždycky záleží na gólmanech, když drží, úspěch přijde," věří.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články