Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Startuje speciál k MS v hokeji, všechna utkání nabídne živě na webu

Praha - Česká televize spouští už popáté svůj webový speciál k mistrovství světa v hokeji. Stěžejním bodem stránek je vedle aktuálního zpravodajství a výsledkového servisu také živé vysílání. Web mshokej.cz nabídne od 6. května všech 64 utkání hraných v Moskvě a Petrohradu živě, duely se objeví i v aplikaci HbbTV. V televizi se jich objeví o deset méně, což je i tak druhý největší počet v historii.

Hokejová aréna v Moskvě
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Šedesát let od prvního hokejového mistrovství světa odvysílaného v Československé televizi přichází na veřejnoprávní obrazovku a web další světový šampionát. Československá, resp. Česká televize si ve vysílání MS dala pauzu jen v letech 1957, 58, 60 a 62, kdy technicky nebylo možné televizní utkání zajistit. Mezi lety 1998 a 2000 zase neměla vysílací práva. Jinak odvysílala světový šampionát vždy.

Budoucnost? Na letošním zajištění MS se podílí nejen desítky redaktorů ČT sport i redakce ČT Nová média, ale také techniků, kameramanů, UX designérů či programátorů. "Jeden autor projektu, dva redaktoři, průvodci programem, tři komentátoři, čtyři experti, pět reportérek a reportérů," vypočítává za redakci ČT sport šéfkomentátor Robert Záruba, který bude na mistrovství světa popětadvacáté. "Poprvé tomu bylo v roce 1992," dodává.

zdroj: ČT sport autor: Ondřej Erban

"Jiří Hölzel bude v Moskvě na šestém mistrovství, Michal Dusík na třináctém," říká Záruba. Za šedesát let se na pokrytí MS vystřídalo celkem 28 českých a slovenských komentátorů ze 3 různých televizí. Podruhé v historii budou reportérskou práci televizních utkání vykonávat výhradně ženy - reportérky Darina Vymětalíková a Hana Ježková.

I letos bude mistrovstvím provázet divácká anketa. "Po nejslavnějším gólu, zásahu do dějin, největší bitvě a nejlepším kapitánovi budou fanoušci tentokrát volit nejchytřejší moment neboli Královskou hru," vysvětluje Záruba, který bude diváky provázet ze studia ČT umístěného v moskevském Parku Legend, jehož součástí je komplex tří stadionů Ledového dvorce. ČT zároveň ve vysílání znovu použije unikátní propojení tréninkové haly.

Webový speciál mshokej.cz nabídne kromě přímých přenosů ze všech utkání záznam, ale i sestřihy, u většiny zápasů i další doplňková videa - góly, pozápasové rozhovory, elektronickou tužku expertů. Na stránkách s podrobnými výsledky a nejčerstvějšími aktualitami z dějiště MS budou zároveň chronologicky řazeny také odvysílané reportáže, např. o zákulisí MS. Ty a mnoho dalšího nabídne ČT i ve speciální aplikaci HbbTV.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články