Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sekáč se už cítí dobře a je na Kanadu připraven. Bude to v plném tempu, říká

Praha – Tři dny si dal po lehkém otřesu mozku naprostý klid a odpočinek Jiřímu Sekáčovi prospěl. Český útočník se už hlásil na srazu reprezentace a přiznal, že se cítí v pořádku. Hráč Arizony doufá, že v úterní generálce na šampionát proti Kanadě nebude chybět v sestavě. I když tuší, že duel bude v plném tempu, šetřit se neplánuje.

Jiří Sekáč
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Dostal jsem pár dní volno, abych se trošku srovnal, a pomohlo mi to. Rozhodně je to lepší, než když jsem odjížděl," řekl na srazu Sekáč. Zranil se hned v úvodu středečního souboje Euro Hockey Tour ve Znojmě, o den později se necítil dobře ani při testu na rotopedu a v pátek zamířil ještě před odvetou se Švédy domů.

Na duel s Kanadou se už cítí. "Já jsem počítal s tím, že si dám ty tři čtyři dny volna, abych byl připravený zpátky co nejdřív. Přes víkend jsem byl úplně v klidu, protože jsem věděl, že tam na mě není žádný spěch. Uvidíme, ale mělo by to být v pohodě," doplnil třiadvacetiletý kladenský odchovanec.

Když se necítil po středečním duelu Sekáč dobře, nechtěl riskovat. "V NHL se to hodně řeší, je to jedno z nejvážnějšího zranění. Když člověk má něco takového a trošku riskuje, jde do dalšího zápasu, dostane druhou ránu, tak se pak taky může stát, že si půl roku nezahraje. Nechtěl jsem to taky úplně riskovat, když nemám ani smlouvu na příští sezonu," uvedl forvard, který za dvě sezony v NHL působil před Arizonou také v Montrealu, Chicagu a Anaheimu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se sešli v O2 areně, na tréninku byl i Sekáč

V generálce s Kanadou se nemíní nijak šetřit a všichni podle něj půjdou do zápasu na sto procent. "Nemyslím, že by to někdo bral tak, že se nechce zranit. Přeci jen je to poslední přípravné utkání a každý chce být na to už připravený. Myslím, že spíš naopak už by to mělo všechno lítat v plném tempu," uvedl Sekáč.

Kanadskou soupisku nestudoval. "Ale co jsem slyšel, tak jsou tam dva kluci, s kterými jsem hrál," podotkl Sekáč, který naposledy v Arizoně hrál s útočníkem Maxem Domim a předtím v Anaheimu s Coreym Perrym. V minulé sezoně působil v Montrealu s Brendanem Gallagherem.

Sekáč je v českém týmu jednou ze čtyř posil z NHL, ale poměrně malý počet nevidí pro šampionát jako problém. "Co jsem koukal, tak číslo čtyři by mělo být docela šťastný," usmíval se Sekáč s připomínkou toho, že po čtyřech hráčích z NHL bylo v kádrech na světových šampionátech při titulech v letech 1996, 2000 a 2010.

"Máme tady míň hráčů z NHL a víc těch bojovných typů, tak to vůbec nevidím jako nevýhodu. Myslím si, že by se nám mohl povést nějaký úspěch, když budeme dělat to, co máme, a budeme hrát na sto procent," dodal Sekáč, který debutoval v roce 2014 v Minsku na mistrovství světa jako hráč Lva Praha z KHL a poté zamířil do Montrealu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články