Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Proti Němcům se do brány Slováků vrací Konrád, Daňův start nejistý

Petrohrad - Branislav Konrád si na mistrovství připíše svůj druhý start. Proti Německu v bráně vystřídá Júliuse Hudáčka. Otazník startu se stále vznáší nad útočníkem Markem Daněm, který utrpěl zranění v zápase s Francií. Živý přenos Slovenska s Německem sledujte od 15:15 na ČTsport nebo na našem webu.

Branislav Konrád
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Sergei Savostyanov

Branislav Konrád byl brankářskou volbou číslo jedna trenéra Zdena Cígera pro úvodní zápas Slovenska proti Maďarsku. Gólman olomoucké Mory za svá záda pustil pouze jednu střelu a Slováci se radovali z vítězství 4:1.

Do druhého zápasu proti Francii však nastoupil druhý brankář Július Hudáček, který hned z první střely inkasoval. Nerozhodilo ho to však a po zbytek zápasu byl již neomylný. I přesto se do dalšího utkání s Německem vrací mezi tyče Konrád. Trenéři tak vsázejí na rotaci brankářů.

"Dnes jde do brány Braňo. Rozhodli jsme se po dohodě s trenéry i hráči. Kdo bude chytat v dalších zápasech, ještě uvidíme," uvedl trenér brankářů Peter Kosa.

Daňo má problémy se svalem

Zatímco situace v brankovišti je vyřešená, nejistota se vznáší okolo startu Marka Daňa. Útočník Winnipegu, který se zranil v zápase s Francií a duel nedohrál. Pondělní trénink vynechal a o jeho nasazení se rozhodne až při dnešním rozbruslení.

"Marek má natáhnutý sval v oblasti dolní končetiny. Včera měl proto suchou přípravu, absolvoval fyzioprocedury a léčbu, následně měl trénink na rotopedu a strečink. Dnes se uvidí, jestli bude moct pokračovat v dalších zápasech," sdělil reprezentační lékař Ján Grauzel.

Daňo si zranění přivodil nešťastně sám bez cizího zavinění. "U branky se mu zasekla noha a po rotaci těla ucítil bolest v oblasti slabin. Nebyl tam žádný větší kontakt, způsobil si to vlastním tělem. Brání mu to hlavně při pohybu do strany, při odraze. Léčí se to standardně prášky proti bolesti na uvolnění svalstva, plus fyzioprocedury a chlazení. Ani hráč neví, do jaké míry ho to bude obtěžovat na ledě. Proto je otázka, na jak dlouho ho to vyřadí. Může to být na jeden dva dny, ale i týden. Ukáže to až dnešní trénink. Každopádně už včera se cítil lépe a děláme vše, aby mohl nastoupit," přibližoval vážnost zranění Grauzel, podle kterého jsou ostatní hráči v pořádku.

Maďarsko zabojuje o první body

Souběžně se zápasem Slovenska s Německem budou Švýcaři bojovat o první výhru proti Dánsku. Od 19:15 poté můžete na ČTsport nebo na našem webu sledovat zápas Maďarska s Francií. Ve stejnou dobu se střetne také Kazachstán s Norskem.

Zdroj
ČT sport, Sme, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články