Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Perry: Každý den mi to někdo připomínal. Teď se cítím ohromně

Moskva ‒ Přijel do Moskvy s tím, že si chce odvézt zlato, a dostat se tak do Triple Gold Clubu. Corey Perrymu se jeho přání splnilo. Kapitán javorových listů se finálovou výhrou nad Finskem stal sedmadvacátým členem a desátým Kanaďanem v elitní společnosti. Napodobil tak Sidney Crosbyho, jemuž se podobný kousek povedl loni.

Kanadský kapitán Corey Perry s trofejí pro mistra světa
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Ludvig Thunman

"Je to něco ohromného. Každý den mi to na turnaji někdo připomínal, takže jsem to pořád někde vzadu v hlavě měl. Ale nikdy nevíte, co se může v zápase přihodit. Jsem rád, že se to povedlo," řekl jednatřicetiletý Perry, který vyhrál v letech 2010 a 2014 olympijské hry a v roce 2007 dosáhl s Anaheimem na Stanleyův pohár.

Kanaďané dokázali zastavit finskou jízdu na turnaji a Suomi až na desátý pokus na turnaji našli přemožitele. Obhájci titulu jim oplatili porážku 0:4 z úterního závěrečného utkání v základní skupině v Petrohradu. "Hodně jsme se z toho zápasu poučili a spravili jsme si náladu po prohře ve skupině. Je velký rozdíl hrát s nimi podruhé, mohli jsme se na ně líp připravit. Nehráli jsme sobecky," prohlásil Perry.

Kanada opět ukázala, že dokáže hrát v klíčových zápasech s propracovanou defenzivou a soupeři dovolí minimum šancí. "Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Kontrolovali jsme hru, byli hodně v útočném pásmu. Velkou část zápasu jsme hráli s pukem na hokejkách a moc jsme ho Finům nepůjčovali. Defenziva klapla výborně," doplnil Perry.

Když Matt Duchene vteřinu před koncem trefil při power play prázdnou branku, oddávali se Kanaďané oslavám. Museli se pak ještě na chvilku vrátit na poslední vhazování a pak mohly propuknout další oslavy. "Když jsem viděl puk v bráně, byl to pro mě obrovsky silný zážitek. Nejde to slovy popsat," dodal Perry, nejlepší střelec NHL a držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče slavné soutěže z roku 2011.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články