Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nic vážného, cítím se dobře, uklidňuje před Švédy Pastrňák

Moskva - Hokejový útočník David Pastrňák je po vynechaném nedělním tréninku kvůli nespecifikovanému lehce obnovenému zranění připravený na duel se Švédskem. Devatenáctiletý útočník Bostonu se podle svých slov cítí o hodně lépe.

Lukáš Kašpar, Tomáš Plekanec a David Pastrňák
zdroj: ČTK

"Měl jsem včera volno kvůli menším zdravotním problémům, ale byl jsem dneska na ledě a cítil jsem se dobře. Je to menší zranění už trošku starší, jen se to malinko vrátilo zpátky, ale není to nic vážného," řekl Pastrňák. Odpočinul si také proto, že Češi měli za sebou páteční duel s Ruskem (3:0) a sobotní s Lotyšskem (4:3 po samostatných nájezdech).

"Byly dva zápasy ve dvou dnech. Turnaj je dlouhý a po včerejším volnu je to dneska o hodně lepší a myslím, že to bude v pohodě," uvedl Pastrňák, který byl v neděli s týmem v Ledovém paláci a věnoval se regeneraci.

Švédský styl hokeje Pastrňák dobře zná. V letech 2012 až 2014 hrál v tamní druhé lize za Södetälje. Pak si jej vybral v prvním kole draftu jako 25. hráče v pořadí Boston a odešel hned do NHL. "Určitě to bude vyrovnaný hokej. Mají výborný mančaft a my se musíme soustředit na sebe, abychom hráli bez faulů a dodržovali taktiku. Myslím si, že jak tohle budeme dodržovat, tak nebudeme mít problém vyhrát," prohlásil Pastrňák.

V první lajně by i přes svůj věk měl patřit k lídrům. Na kontě má zatím na svém premiérovém MS ze dvou zápasů dvě asistence. "Jsme tu všichni jako jeden tým, musíme hrát všichni stejně dobře. Je jedno, kdo kde hraje, hlavně abychom se semkli jako tým," řekl.

Těší jej ale, že zatím spolupráce s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou klapala. "Jsme tam od toho, abychom si vytvořili šance a dali nějaké góly. Zatím nám to tam spadlo, tak doufejme, že to tak bude pokračovat a dneska večer se nám bude dařit," přál si vicemistr světa ze šampionátu osmnáctek z roku 2014 z Finska.

Účastník tří mistrovství světa dvacítek, na nichž nechyběl ani v této sezoně, si užívá atmosféru prvního velkého turnaje mezi dospělými. "Kouká na to celá Česká republika, reprezentujete celou zemi, takže je to určitě něco výjimečného. Já si to tady užívám. Atmosféra a všechno tady okolo je super. Pro Evropu je to vrchol sezony," dodal Pastrňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články