Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Na Švédy s Francouzem, Pastrňák chybět nebude

Moskva - Čeští hokejisté nastoupí v utkání mistrovství světa proti Švédsku v brance s Pavlem Francouzem, který chytal v sobotu při výhře nad Lotyšskem 4:3 po samostatných nájezdech. V sestavě nebude chybět po drobných zdravotních potížích útočník David Pastrňák. Zápas sledujte živě od 18:45 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Pětadvacetiletý gólman Čeljabinsku dostal pro třetí utkání týmu kouče Vladimíra Vůjtka přednost před Dominikem Furchem, jenž se v pátek podílel čistým kontem na vítězství nad domácím Ruskem 3:0. V sestavě nebude chybět po drobných zdravotních potížích útočník David Pastrňák.

"Byli jsme spokojení s výkonem obou brankářů. Shodli jsme se na tom, že tím, že Pavlovi Francouzovi vyšel poslední zápas se Švédy, tak jsme to nechtěli měnit," řekl asistent trenéra Josef Jandač.

Sport
zdroj: ČT4

Francouz chytal v posledním utkání Euro Hockey Tour proti Švédům 29. dubna při vítězství 7:1, Furch nastoupil proti stejnému soupeři o dva dny dříve také ve Znojmě při prohře 2:7.

U prvních dvou zápasů na MS tajili trenéři jméno gólmana a prozradili ho až hodinu před začátkem. Dnes už po rozbruslení. Brankáři to věděli vždy s předstihem. "Rozhodnutí na první dvě utkání bylo dopředu dané. Byla dvě utkání ve dvou dnech a chtěli jsme, aby oba dostali prostor a byli čerství. Byla to volba na soupeře, protože Dominikovi Furchovi se na Rusy dařilo. Pavlu Francouzovi se zase dařilo na Švédy," prohlásil Jandač.

Zaťovič jako třináctka

Furchův výkon proti Rusku prý nehrál roli v rozhodování, že se Švédskem bude chytat Francouz. "Oba brankáři podali výborný výkon, že by nám to ale motalo hlavu, to určitě ne. Ti kluci vždycky minimálně den dopředu vědí nasazení. A před šampionátem to věděli dva dny dopředu. Další zápasy určitě i Dominik znovu do branky půjde," řekl Jandač.

Na pozici třináctého útočníka zůstane Martin Zaťovič, který naskočil do hry v průběhu duelu s Lotyši. "Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet. Začneme na dvanáct útočníků a sedm obránců, když si to situace bude vyžadovat, tak se zapojí i třináctý útočník," doplnil Jandač.

Pastrňák, který vynechal nedělní trénink, je připraven hrát. "Měl jsem včera volno kvůli menším zdravotním problémům, ale dneska jsem byl na ledě a cítil se v pohodě," řekl Pastrňák.

Trenéři jsou rádi, že nemusí do sestavy zasahovat, a Pastrňák nebude v elitní formaci s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou chybět. "Když vypadnou jakýkoli hráči a zejména ti z prvních formací, tak to narušuje určitou kompaktnost týmu. Je to nepříjemné pro celé mužstvo," řekl Jandač. Švédové mají po výhrách nad Lotyšskem 2:1 po nájezdech s Dánskem 5:2 stejně jako Češi pět bodů i shodné skóre 7:3 a dělí se o vedení ve skupině A.

"Švédové hrají druhý den po sobě a uvidíme, jaké budou mít síly. Ale budeme spoléhat na to, co se nám dařilo proti Švédům. Máme ta utkání čerstvě v paměti. Bude důležité, abychom se vyvarovali zbytečných faulů a lépe zahráli nabídnuté přesilovky," dodal Jandač.

Pravděpodobná sestava: Francouz - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal, T. Zohorna - Jarůšek, Koukal, Filippi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články