Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lotyš Bukarts si zamiloval Zlín a vyhlíží duel s Českem

Moskva - Na začátku sezony se lotyšský hokejista Roberts Bukarts trápil v Dinamu Riga v Kontinentální lize, ale po přestupu do extraligového Zlína ožil. I díky tomu je pětadvacetiletý útočník počtvrté v kariéře na mistrovství světa a sobotní duel s českou reprezentací pro něj bude mít trochu zvláštní příchuť. Mrzí jej, že se nepotká s parťákem ze zlínského útoku Petrem Holíkem, který se do konečné nominace nedostal. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web v sobotu od 18:45.

Roberts Bukarts
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Jsme v kontaktu pořád. My jsme ve Zlíně jako jedno tělo. Psal mi, když vypadl. Měl dobrou sezonu ve Zlíně, hrál dobře i v nároďáku. Psal jsem mu, ať zvedne hlavu a maká dál. Možná příští rok to udělá," řekl Bukarts.

Holík, který opustil český tým dva týdny před šampionátem, je Bukartsův dvorní nahrávač a společně pomohli vytáhnout Zlín ze dna tabulky až do čtvrtfinále. "Je výjimečný. Umí se přizpůsobit, je dobrý bruslař a neuvěřitelný hráč," vychvaloval Bukarts hráče, po jehož boku v extralize nasbíral ve 46 zápasech včetně play-off 38 bodů za 21 branek a 17 asistencí.

Oba ve Zlíně po sezoně prodloužili kontrakt. "Probírali jsme to spolu, než jsme to podepsali. Řekli jsme si, že zůstaneme, že tomu dáme sto procent. Bude to má první celá sezona ve Zlíně. Věřím, že všechno bude dobré," řekl Bukarts.

Při Holíkově absenci zná z českého týmu osobně jen obránce Tomáše Kundrátka, s kterým se potkal v úvodu sezony v Rize. "Další znám jako hráče. Češi mají dobrý tým. Na soupisce mají kvalitní hokejisty. Sice chybí pár hráčů z NHL, ale budou silní," prohlásil Bukarts, který startoval na šampionátech v letech 2011 a 2012, po pauze se pak dostal loni na turnaj do Prahy.

Lotyšský cíl: minimálně čtvrtfinále

Loni v Praze skončili Lotyši až třináctí, v Rusku mají daleko vyšší ambice. "Z lotyšské federace nám řekli, že základní cíl je udržení, ale každý v šatně chceme být minimálně ve čtvrtfinále. To je naše hlavní meta, ke které míříme," uvedl Bukarts.

Doufá, že si přenese formu z extraligy a pomůže k dobrým výsledkům. "Věřím, že budu chodit na přesilovky a naše lajna bude fungovat. Doufám, že dám pár gólů a hlavně pomůžu týmu vyhrávat," podotkl Bukarts.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články