Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kouč Rusů: Teď jsme Nový tým, Rudé mašině se chceme vyrovnat

Moskva – Oleg Znarok vede potřetí do mistrovství světa hokejisty Ruska. Prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak zavelel do boje až pro vytoužené zlato, Znarok v nic jiného nedoufá. "Chceme se podobat té slavné sborné SSSR, která vyhrávala jeden titul za druhým," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

Sport
zdroj: ČT4

"Domácí tým je vždy trochu pod tlakem. Vždyť jste to prožili loni," uvedl Znarok, jak se cítí před prvním zápasem, který jeho mužstvo absolvuje právě proti českému národnímu týmu. "V roce 2015 jste měli výborné mužstvo, a přesto v něm něco nefungovalo," dodal.

Uvědomuje si, jaký tlak se nad ruskými hokejisty vznáší. "To je vždycky, před každým mistrovstvím světa, před každým velkým turnajem… Rudá mašina nám připomíná, že se snažíme a chceme podobat té slavné sborné, která ve svých letech vyhrávala tituly a každé olympijské hry," řekl Znarok.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Rusů Znarok: Vždy se od nás očekává zlato

Ruští hokejisté si už ale Rudá mašina neříkají. "Teď jsme Nový tým. Nevím, jestli vyhrajeme, nebo ne, ale chceme se jim vyrovnat," zdůraznil třiapadesátiletý Znarok, bývalý reprezentant Lotyšska. "Pro Rusko není důležité, kde se světový šampionát hraje, doma nebo v jiné zemi. Vždycky se od nás očekává, že zvítězíme," dodal.

Sám ruský prezident Vladimir Putin, velký fanoušek sportu a amatérský hokejista, údajně Znaroka sám uvedl do funkce kouče národního mužstva. Znarok sám však informaci nechtěl potvrdit. "Nerozumím otázce. Nic takového se nestalo. Asi nejsem v obraze, nic o tom nevím. To není otázka do televize," řekl.

Podle Záruby se prý vždy při otázce na Putina podíval Znarok pro jistotu na tiskového mluvčího sedícího mimo záběr. Zároveň ale Znarok neopomněl ruského prezidenta pochválit. "Putin nám pomáhá. Sám hokej hraje a vůbec ne špatně. Chodí na zápasy, gratuluje nám… A není to jen hokej. Podporuje rozvoj všech sportů v zemi," usmíval se známý bouřlivák.

Znarok strávil finále MS 2014 s Finskem v hledišti. Po hádce se švédskou střídačkou v semifinále, kde si vzájemně vyhrožovali smrtí, mu disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace IIHF udělila trest. Stejně dopadl i asistent švédského kouče Rikard Grönborg. "Neovlivnilo to utkání. Bylo to nepříjemné, ale s ostatními trenéry jsme připravili všechno tak, že to zase vlastně nebyl žádný velký problém," řekl Znarok. Rusové nakonec utkání o zlato vyhráli.

Sport
zdroj: ČT4

Na loňském mistrovství světa v Praze však sborná musela spolknout finálovou porážku s Kanadou a polykala ji těžko. Rusové se z ledu sebrali hned po ceremoniálu a odjeli do kabin, za což posléze dostali od IIHF pokutu 80 tisíc švýcarských franků. "Zápas jsme si prohlédli a rozebrali, něco bylo špatně, něco dobře. To je sport. Vy se ptáte nás, ale proč se nezeptáte vašich hráčů, kteří neuspěli?" dotázal se Znarok v narážce na prohru českého nároďáku s USA (0:3) v boji o bronz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články