Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hosták: Šance na medaili z MS je velká, v improvizaci jsme stále mistři

Praha – Pár chvil před startem posledního přípravného zápasu reprezentace před mistrovstvím světa, který sehrají čeští hokejisté s Kanadou, odpovídal expert České televize Martin Hosták v chatu s diváky. Zatím se stihl rozepsat o českých šancích na turnaji, poté však musel vyrazit do O2 areny, kde bude zápas s Kanadou komentovat. 

Martin Hosták
zdroj: ČT sport

Český národní tým vyráží do Ruska s mužstvem, ve kterém na jednu stranu chybí vícero zkušených hráčů z NHL, na stranu druhou však skýtá poměrně velký potenciál k případnému překvapení. "Turnaj, jako je MS, rozhodují maličkosti. Důležité bude správně načasovat formu a vytvořit soudržný tým hladový po vítězství," tuší cestu za úspěchem Hosták.

A úspěchem by rozhodně byly stupně vítězů. "Věřím v postup do semifinále a medaili," říká Hosták. "Často to bývá, že kompaktní tým se správným lídrem má lepší výsledek než hvězdný soubor bez vůle. Hodně hráčů z NHL se omluvilo a v improvizaci jsme stále na špici," doplňuje.

Sestava dle něj v nastavených podmínkám nemohla být lepší. "Pan Vůjtek se mi v roli hlavního trenéra líbí. Sestava je za daných okolností asi nejlepší možná. Důležitá bude forma brankářů. Výsledky se Švédy byly hodně divoké, ukázalo se, že v týmu je veliká síla," myslí si Hosták.

"Favoritem jsou určitě Rusové, tam je otázkou, jak zvládnou tlak. Výborné týmy mají Finové a Švédové. Je otázkou, jak k turnaji přistoupí Kanada. McDavid bude určitě tahounem Kanady, oni to tak mají nastavené, a hráč je to výborný," tipuje silné týmy mistrovství.

Naopak Slovensko, které na posledních dvou šampionátech nepostoupilo ze skupiny, dle Hostáka příliš šancí na výrazný úspěch nemá. "Slováci mají tým bez výrazných hvězd, podle mě by mohli zaznamenat úspěch v podobě postupu do čtvrtfinále. Medaile je pro ně asi z říše snů," dodal v první části rozhovoru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články