Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finové opět váleli v přesilovkách a bez problémů si poradili s Němci

Petrohrad – Opět si zastříleli, znovu řádili v přesilovkách a opět zářil super talent Patrik Laine. Finové po jasné výhře nad Běloruskem bez větších komplikací zdolali také Německo, které porazili 5:1. Hned tři branky přitom dali při početní výhodně a hned o dvě se postaral právě osmnáctiletý útočník, jenž i druhé utkání na šampionátu zakončil se statistikou dva góly, jedna asistence.

Radost hokejistů Finska
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

Pokud tým zvládá dobře přesilovou hru, může to znamenat v utkáních zásadní rozdíl a klíč k vítězství. Vzorovým příkladem pro všechny jsou zatím na šampionátu Finové. V úvodním střetnutí s Běloruskem využili hned dvě ze čtyř a výhoda jednoho muže v poli je k triumfu nasměrovala také proti Německu.

Favorit se k první přesilovce dostal už po pěti minutách hry a o chvíli později už slavil. Hietanen našel na kruhu stojícího Laineho a obrovský talent finského hokeje tvrdou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě. Teprve osmnáctiletý útočník si tak připsal už třetí zásah na turnaji.

Další nedisciplinovanost ze strany Němců přišla v osmé minutě a znovu přišel rychlý trest. Seveřané rozjeli luxusní kombinaci. Jokinen přesnou přihrávkou našel před odkrytou brankou Komarova, jemuž stačilo pouze nastavit hůl.

Němcům dělal problém zejména pohyb Finů a na trestnou lavici putovali ještě jednou. Třetí oslabení však už dokázali odvrátit. Sami se ale do žádné velké šance, která by je vrátila do duelu, nedostali. Několikrát sice prověřili Koskinena, jenže ten vše pochytal.

Finové poté dostali další početní výhody, jenže tentokrát z jejich strany nebyly zahrané dobře. Další gól se jim však ještě v druhé části podařilo přidat. Po akci první lajny se ránou do horní části branky prosadil Koskiranta. Němci na to ale dokázali před odchodem do kabin ještě odpovědět poté, co přesilovku využili i oni. Gól zaznamenal Macek.

Třetí třetina už toho příliš nenabídla. Největším vzruchem byla dlouho břevna Aha a Gogully. Až tři sekundy před koncem se při další přesilovce dostal k puku opět mladíček Lajne a připsal si druhý gól v utkání. V obou střetnutích tak finský supertalent zaznamenal dvě branky a jednu asistenci a v současnosti má na kontě šest bodů.

Finové tak mohli po závěrečné siréně slavit druhý triumf. To Němci po porážce s Francií po nájezdech padli také v druhém střetnutí na šampionátu.

Finsko - Německo 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Laine (Hietanen, Jokinen), 10. Komarov (Jokinen, Laine), 30. Aho (Mikael Granlund), 38. Koskiranta (Pyörälä, Komarov), 60. Laine (M. Koivu, Mikael Granlund) - 39. Macek (Draisaitl, Kahun). Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (Rus.) - Kaderli (Švýc.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 6:9, navíc Holzer (Německo) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4409.

Finsko: Koskinen - Kukkonen, Ohtamaa, Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Salmela - Pyörälä, Koskiranta, Komarov - Aho, M. Koivu, Mikael Granlund - Laine, Barkov, J. Jokinen - Pihlström, Sallinen, Pulkkinen. Trenér: Kari Jalonen.

Německo: Pielmeier - Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun, Ankert - Fauser, M. Goc, Kahun - Macek, Schütz, Gogulla - Rieder, Draisaitl, Reimer - Kink, Hager, Seidenberg. Trenér: Marco Sturm.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články