Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čtyřbodový Panarin: Nebyl to můj zápas, ale brankáře Bobrovského

Moskva – Artěmij Panarin prožil nejvydařenější zápas na šampionátu, když byl u všech branek Ruska. V zápase proti Lotyšsku se blýskl čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí a měl tak hlavní podíl na výhře 4:0. Po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Mladý útočník, který v NHL nastupuje za Chicago Blackhawks, přitom předchozí utkání nedokončil a nebylo zřejmé, v jakém je zdravotním stavu.

Artěmij Panarin
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

"Jsem v pořádku. Byl jsem na vyšetření a rentgen nic neukázal," uklidnil Panarin ruské fanoušky. Dokumentoval to i na ledě, kde dostal největší prostor ze všech útočníků - odehrál 18:49 minuty.

"Nebyl to ale můj zápas. Bylo to utkání Sergeje Bobrovského a našich veteránů. Podařilo se nám dát góly, ale v hlavní roli byl Sergej," ocenil Panarin výkon ruského gólmana, který udržel čisté konto, a zároveň poukázal na to, že celá země dnes slaví Den vítězství a slavnostně oceňuje válečné veterány.

Kandidát na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka zámořské NHL si užíval souhru s dalšími hvězdami ruského týmu Pavlem Dacjukem, Jevgenijem Dadonovem, Vadimem Šipačovem nebo Sergejem Mozjakinem. Kouč Oleg Znarok má totiž k dispozici jen jedenáct útočníků, některé hráče proto využívá více.

"Se Šipačovem a Dadonovem jsem hrál rok a půl, takže se známe. Ale i s Pavlem a Mozjakinem se mi hraje výborně. Měl jsem dvojnásobné štěstí, Dacjuk je kouzelník," řekl Panarin o spolupráci s hvězdným kapitánem sborné.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články