Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cíger po vyřazení: Poučme se a dívejme se dopředu

Petrohrad - Neradostný hattrick dovršili na světovém šampionátu v Rusku slovenští hokejisté. Potřetí za sebou skončí na deváté příčce, potřetí v řadě se jich netýkají vyřazovací boje o medaile. Před čtyřmi lety přitom Slováci pod vedením současného kouče české reprezentace Vladimíra Vůjtka vybojovali stříbro.

Zdeno Cíger
zdroj: ITAR-TASS autor: Sergej Savostjanov

Poslední naděje na postup do play-off Slovákům zhasla s vypršením základní hrací doby dnešního duelu s Američany. Při stavu 2:2 bylo jasné, že na čtvrtfinále proti Čechům se mohou těšit Američané. Ani vítězný gól Marka Daňa na tom nemohl nic změnit.

Kouč Zdeno Cíger byl rád alespoň za dílčí úspěch v podobě výhry a dobrého výkonu svých svěřenců. "Jsem rád, že můj mladý tým po čtyřech prohrách dokázal vyhrát, i když až po prodloužení. Chlapci hráli dobře a jsem na ně hrdý. Odvedli jsme kolektivní a bojovný výkon až do konce zápasu. Máme mladé mužstvo a na chybách se učíme. Řekli jsme si - minimálně chyb a minimálně vyloučení. A to jsme také splnili," řekl.

Cíger věří, že od duelu s Američany se může slovenská reprezentace odrazit do budoucna. "Musíme jít dál. Když chceme dát dohromady mladé mužstvo, hráči musí někde získat zkušenosti. Našimi chybami a nezkušeností jsme prohráli zápasy. Na kritiku jsem připravený, ale ještě jednou říkám - poučme se a dívejme se dopředu," uvedl Cíger.

Je nám líto, video expirovalo.
Hudáček: Měli jsme hrát celý šampionát jako dnes
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články