Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cíger: Odešla nám disciplína i chuť bojovat, Němci nám nedali šanci

Petrohrad - Nečekaně vysokou porážkou skončil pro hokejisty Slovenska důležitý zápas s Německem. Výsledek 1:5 jim ve skupině B výrazně komplikuje cestu do play-off, ale celý tým se shodl, že první prohra na turnaji přišla zcela zaslouženě. Ve středu proti Bělorusku potřebují Slováci k nápravě pořádně zabrat.

Zdeno Cíger na lavičce Slovenska
zdroj: ITAR-TASS autor: Sergej Savostjanov

Trenér Zdeno Cíger nehledal výmluvy a přiznal, že jeho tým si nezasloužil vyhrát. "Byli jsme slabí ve všech činnostech. Odešla nám disciplína i chuť bojovat. Němci nám nedali šanci, fyzicky i bruslařsky jsme byli horší po celém ledě. A ani jeden hráč s tím nedokázal něco udělat," uvedl Cíger.

V podobném duchu hovořil i Martin Réway, bývalý útočník pražské Sparty. I on jen těžko hledal důvody bezkrevného výkonu. "Nevím, co se stalo. Němci byli ve všem lepší. Jako kdybychom byli unavení. Odskakovaly nám puky, měli jsme málo šancí a vůbec se nám nedařilo. Měli jsme mnohem více bruslit. Musíme se vzchopit a zítra podat o hodně lepší výkon," vyhlížel talent slovenského hokeje zápas s Běloruskem.

Z pohledu obránce a kapitána týmu Andreje Sekery byla ještě vcelku dobře odehraná první třetina, kterou Slováci vyhráli 1:0. "Bruslili jsme a dali jsme i gól," připomněl. Jenže zbývající dvě třetiny nesnesly přísnější měřítko.

"Byly z naší strany o ničem. Němci dobře bruslili a my jsme nestíhali. Soupeř hrál skvěle organizovaně, my jsme si nedokázali nic vytvořit, měli daleko ke kotoučům a nedokázali soupeře přitlačit. Nevím, co se stalo. Rád bych na to odpověděl, ale nevím," prohlásil Sekera.

Z výsledku a hlavně výkonu byl hodně zklamaný. "Na takové mezinárodní události je nutné na ledě nechat duši a pořádně to odmakat. My jsme to dnes udělali jen jednu třetinu, pak už hráli jen Němci," zlobil se obránce Edmontonu v NHL.

Další bek Juraj Mikuš připomněl, že tým může sotva hrát nátlakový hokej, jaký chce předvádět, když prohraje takřka všechny osobní souboje. "V předchozích utkáních jsme my napadali rozehrávku soupeře, teď to bylo přesně naopak; hráli jsme minimum času v jejich pásmu. Ve třetí třetině jsme sice měli více šancí než v těch prvních dvou, ale nebylo to nic platné," zhodnotil duel Mikuš.

Slováci si dnes vypili kalich hořkosti do dna ještě v jiném ohledu. Zápas musel kvůli zranění vynechat útočník Marko Daňo, v první třetině navíc dostal tvrdý úder další forvard Tomáš Hrnka, a se zraněným ramenem bude muset podle posledních zpráv na operaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články