Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Chvíli přemýšlel o konci kariéry. Nyní si Jarůšek plní sen a touží na MS po úspěchu

Moskva – S pro sebe typickým plnovousem ho v českém dresu nelze přehlédnout a výrazná je i jeho hra v reprezentaci. Richard Jarůšek neustále napadá, nebojí se chodit do soubojů a během duelů zastane spousty černé práce. Čtyřiadvacetiletému útočníkovi Mladé Boleslavi však podobná pozice nevadí, naopak si ji maximálně užívá. V minulé sezoně totiž ještě neměl stabilní místo v extralize a nyní hraje proti největším hvězdám v národním dresu.

Slavící čeští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Je to pro hodně kluků sen být na mistrovství a mně se splnil, takže jsem za to velmi rád. Je to pro mě obrovská zkušenost, užívám si to tady na maximum, každý den se snažím prožít naplno. Doufám, že uděláme nějaký úspěch. To by byla sladká tečka," řekl Jarůšek, který debutoval v národním týmu loni v prosinci na Channel One Cupu.

Na účast na turnaji si nedělal během závěrečné přípravy velké naděje. "Moc jsem tomu nevěřil, hrál jsem ve čtvrté lajně, moc prostoru jsem nedostával. Na druhou stranu jsem si říkal, že by to právě do té čtvrté lajny mohlo vyjít. Makal jsem zápas od zápasu, doufal jsem, že vydržím v týmu co nejdéle, protože každý zápas tady je pro mě obrovská škola. Postupně jsem postupoval dál a nakonec jsem tady," prohlásil Jarůšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lotyšsko - Česko

Při debutu na velké mezinárodní akci si mohl užít v pátek výhru nad domácím Ruskem (3:0). Nehleděl přitom vůbec na to, jaké má sborná hvězdy v čele s Pavlem Dacjukem z Detroitu. "Já už jsem to zažil v prosinci, kdy jsme hráli proti Rusům. Byli tam Kovalčuk nebo Radulov. Já jsem se na to nijak nepřipravoval, že tam budou hvězdní hráči, že bych měl nějaký strach," podotkl bojovník, který znepříjemňuje hru soupeřům napadáním a řadou úspěšných soubojů.

"Je to moje práce, protože jsem ve čtvrté lajně. Ta je tam od toho, aby vybojovala nějakou přesilovku, popřípadě se srazila. Nemám problém se s někým srazit, jít do souboje, takže toho využívám a snažím se tím pomoci týmu," uvedl Jarůšek.

Zkušenosti s důrazným hokejem má z ročního působení v juniorské OHL v Saginawu i ve Znojmě v EBEL, kde hraje řada hráčů ze Severní Ameriky. "Ty soutěže mi v tom určitě hodně pomohly, ať už v kanadské juniorce nebo ve Znojmě se hraje hodně do těla, dohrávají se souboje. Tím to člověk do sebe dostane," uvedl Jarůšek.

V extralize debutoval až na startu sezony 2014/15, ale vedle Mladé Boleslavi působil také ještě v první lize v Jihlavě a v Litoměřicích. Měl už v minulých letech pochybnosti, zda má cenu s hokejem pokračovat. "Určitě jsem o tom párkrát zapochyboval, jak už v té Americe, když to tam nevyšlo, tak potom, jak jsem se potuloval v první lize v Jihlavě, v Litoměřicích," řekl Jarůšek.

"Říkal jsem si, jestli se mi ta tvrdá dřina nevyplácí. Dřel jsem a nemělo to žádnou odezvu. Už jsem o tom pochyboval. Tento rok se to otočilo a já jsem za to rád," těší novou posilu Hradce Králové.

Jarůškovu vizáž bojovníka dokresluje i jeho 'punkový' účes a plnovous. "Vyholené boky na hlavě jsem měl vždycky, ale nevyznávám žádný styl, nejsem v žádné skupině. Vousy mám rok. Nechával jsem si to a začalo se mi s tím dařit, tak jsem to nechtěl holit. Je to taková image a teď už to ani oholit nemůžu, protože pak by mě nikdo nepoznal," smál se Jarůšek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články