Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

BLOG: Kde jsou Moskviči?

Ne, nelekejte se, nesháním se po starém modelu auta. Jen se divím, kam zmizely davy lidí a kolony aut, které znám z mých předchozích návštěv Moskvy.

Tverská ulice v Moskvě
zdroj: ČT sport autor: Martin Hosták

Už jsme tu pomalu týden a za celou dobu jsme neviděli dopravní zácpu na Tverské ulici, což je běžná každodenní záležitost podle mých zkušeností. V metru nejsou fronty a mačkanice před eskalátory, peróny jsou krásně průchozí a ve vagonech si v klidu sednete.

Když už jsme u toho metra, to je obrovské bludiště, které přepraví denně 10 milionů lidí. Už jen pohled na plánek leckomu zamotá hlavu. Vagony zase člověka vrátí do 80. let, kdy stejné jezdily v pražském metru. Pravda, tyhle mají na cedulce uvedeno, že jsou kompletně rekonstruovány v roce 2006, ale uvnitř to vidět není.

Čeho je v Moskvě nadbytek, je všudypřítomný prach. Na přehlídku si Rusové objednali krásné slunečné počasí, ale s sebou to nese neskutečné množství prachu. Ač jezdí kropicí vozy jako o závod, v ulicích to vidět není.

Na závěr si neodpustím hokejovou poznámku. Po parádním obratu se Švédy vedeme skupinu A a co víc, jsme na nejlepší cestě skupinu vyhrát. A to by znamenalo hned dvě důležité výhody. Vyhneme se ve čtvrtfinále Kanadě a Finsku a nebudeme muset cestovat do Petrohradu. Tak držte klukům palce, ať to vyjde.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články