Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Záruba: Favorita MS si odhadnout netroufnu

Minsk – V běloruském hlavním městě startuje 78. ročník mistrovství světa v hokeji. Hned na úvod se česká reprezentace v minské Čižkovka areně střetne s výběrem Slovenska. Šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba nepřikládá federálnímu derby extrémní váhu a odhaduje, že by v hlavách slovenských hráčů nemusela ležet velká přemotivovanost jako v minulosti. Celkového favorita turnaje nemá. "Tipovat nebudu, bylo by to trochu neseriózní. Po dvou, třech zápasech budeme vědět víc."

Český tým bude hned na úvod šampionátu vhozen do pomyslné vody, svěřenci Vladimíra Růžičky se utkají se Slovenskem. "Je to začátek, jaký nám nikdo neodpustí. Kouzlo prvního zápasu není zakleto jen v prvním derby, ale v celkovém těžkém trojutkání, které čeká národní tým hned na začátku," řekl Záruba. Vedle Slováků se Češi střetnou ještě se Švédskem a Kanadou. "Tedy ve čtyřech dnech tři těžké zápasy. Papírově slabší soupeři nás čekají až později, ale už jsme se v minulosti přesvědčili mnohokrát o tom, že takoví tady moc nejsou," dodal.

Záruba odhaduje, že duel se Slovenskem by nemusel být až takové drama. "Všichni kolem českého mužstva, jmenovitě Vladimír Růžička, od sebe odstrkávali motiv federálního derby, tu rivalitu, která obvykle mezi našimi národy je. V minulosti k neprospěchu slovenského týmu byla přemotivovanost na straně našeho soupeře vysoká a je otázka, jestli tenhle tým, který je generačně trochu jinde než jeho předchůdci, bude poněkud stravován tím nábojem derby," zamyslel se.

Vladimír Růžička a Jaromír Jágr
zdroj: ČTK

Český tým absolvoval dva tréninkové dny bez větších obtíží. Jaromír Jágr, který se při nedávné přípravě ve Stockholmu zranil, si ve čtvrtek dokonce zahrál bago po oficiální části tréninku. "Všichni se zdají být zdravotně naprosto fit. Stav našich hráčů jsme zkoumali. Roman Červenka měl zánět spojivek, Roman Polák virózu, Tomáš Hertl je po zranění kolena také v pořádku, zdá se, že všichni jsou připraveni hrát," řekl Záruba.

První útok by mělo tvořit trio Jágr – Sobotka – Klepiš, podle Záruby se jedná o logické a dobré složení. "Byla to jedna z možných variant. Růžička má těch možností jak první tři útoky víc a určitě s nimi jako se záložním plánem počítá." Češi však potřebují zapracovat na přesilových hrách. "Ty jim na tréninku v Minsku moc neseděly. Jenže to, co obvykle nejde v přípravě, jde potom v zápase. Na konečné resumé musíme počkat po těch prvních dvou, třech utkáních," uvedl Záruba, který si favorita letošního šampionátu netroufá odhadnout. "Počkejme si," řekl s úsměvem.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články