Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kanaďané výhrou 6:1 splnili povinnost proti Itálii

Minsk – Kanada porazila bez větších problémů Itálii 6:1 a v pátém zápase si připsala čtvrtou výhru. Kanaďané o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které se prosadili čtyřikrát. Dvěma góly se na výhře zámořského výběru podílel Cody Hodgson, jenž je se šesti brankami aktuálně nejlepším střelcem turnaje.

Utkání Kanada - Itálie
zdroj: ČTK/AP

Italové, kteří se na turnaji prezentují jako tým s nejlépe ubráněnými přesilovkami, začali po vyrovnaném souboji s českou reprezentací proti Kanadě aktivně, opět ale doplatili na nízkou produktivitu. Insam, Ihnacak ani Rocco nedokázali otevřít skóre a ve 14. minutě se jako první prosadili favorizovaní zámořští hráči. Gól dal Ward.

Na konci první třetiny fauloval Ramoser kolenem Burrowse, putoval s pětiminutovým trestem do kabin a hned na začátku druhé části Kanada rázně vykročila za jednoznačnou výhrou.

V dlouhé přesilovce sice vstřelil favorit jen jeden gól, celkem se ale ve druhé dvacetiminutovce prosadil čtyřikrát. Bellissima překonali Kanaďané i při vlastním oslabení. Dvakrát se prosadil Hodgson, který ve čtvrtek odpoledne zničil Dány hattrickem.

Italové se nadále snažili předvést něco i v útočném pásmu a nakonec se jim podařilo skórovat. Brankáře Reimera překonal 72 sekund po začátku třetí třetiny Borrelli. Poslední slovo ale měli Kanaďané, na 6:1 zvýšil po rychlém protiútoku Schenn, který překonal Bellissimova náhradníka Andrease Bernarda.

Kanada – Itálie 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) Branky a nahrávky: 14. Ward, 22. Hodgson, 27. Chimera (Ward, Scheifele), 30. Turris (Read), 37. Hodgson (B. Schenn, MacKinnon), 57. B. Schenn (MacKinnon) – 42. Borrelli (Johnson, Scandella). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Gofman – Raming (oba Rus.), Dehaen (Fr.). Vyloučení: 7:4, navíc Ramoser 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.

Kanada: Reimer – Myers, Coburn, Bieksa, Ellis, Gudbranson, Rielly – MacKinnon, B. Schenn, Burrows – Read, Turris, Chimera – Kadri, Brouwer, Hodgson – Ward, Monahan, Huberdeau – Scheifele. Trenéři: Dave Tippett.

Itálie: Bellissimo (41. Andreas Bernard) – Nicoletti, Egger, Trivellato, Johnson, Hofer, Borgatello, Larkin, Sullivan – Ihnacak, Rocco, Borrelli – Scandella, Kostner, Di Casmirro – Gander, Tudin, Felicetti – Insam, Anton Bernard, Ramoser. Trenér: Tom Pokel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články