Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Doktor Vyskočil: Kluci bojují s virózou, ale na Dánsko by měli být v pořádku

Minsk – Že na mistrovství světa bude mít tolik práce, asi před odletem do Běloruska nečekal. Doktor české hokejové reprezentace Tomáš Vyskočil musel od začátku šampionátu řešit hned několik zranění a v posledních dnech hlavně střevní problémy. Podle něj však nejde o nic vážného a čeští hráči by měli být brzo fit. "Je to pouze krátkodobé. Trvá to den, maximálně dva," prozradil.

Čeští hokejisté na rozbruslení
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Střevní problémy zasáhly před zápasem s Italy téměř polovinu týmu. Jako prvního poznamenaly trenéra brankářů Martina Pruska. Kromě Čechů však žádný jiný celek bydlící na stejném hotelu podobné potíže řešit nemusel, což podle Vyskočila značí, že jde pouze o virózu a ne o nějakou velkou epidemii.

"Pro virózu hraje i fakt, že je to pouze krátkodobé. Trvá to den, maximálně dva," prozradil s tím, že někteří hráči problémy stále mají a u některých již skončily.

Zdravotní stav se odrazil i na účasti na tréninku, při které se na ledě objevili pouze náhradníci. "Trénink byl dobrovolný, ale hráči se domluvili s Vláďou Růžičkou. Byli pouze v posilovně nebo cvičili v kabině," řekl. Vyskočil.

Nejhůře je na tom v současnosti Vladimír Sobotka, který do utkání s Italy ani nezasáhl a po rozbruslení zůstal v posteli. "On neměl střevní potíže, ale chřipku. Bolelo ho v krku, takže jsme ho poslali na hotel," nechal se slyšet.

Němec se hned smál

Kromě virózy trápí český tým i zranění. Již na začátku turnaje musel skončit obránce Roman Polák, jenž si poranil vazy v rameni. Potíže mají i další, ale ne tak vážné. Nastřelený prst a nohu si ze zápasu s Kanadou odnesl Jiří Novotný, ale podle Vyskočila by český útočník měl být brzy stoprocentně fit.  

Velké obavy vzbudil obránce Ondřeje Němce, který v duelu s Itálií ztratil rovnováhu a narazil nekontrolovaně do mantinelu za branou. "Prvně jsem přemýšlel o kolenu. Ale když jsem k němu doběhl, tak se smál a říkal, že si vyrazil dech a nic se mu nestalo," prozradil doktor národního týmu. S potížemi se zády se potýká další bek Ondřej Vitásek. Také on by měl být na zápas s Dány připraven. "Bolí ho dolní část zad. Fyzioterapeuti na tom pracují a postupně se to zlepšuje," řekl.

Celkově však i přes zdravotní problémy podle Vyskočila vládne v kabině českého výběru pohoda. "Tým je v pořádku. Dobrou náladu udržují maséři a po této stránce nemáme problém," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s doktorem reprezentace Tomášem Vyskočilem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články