Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SESTŘIH: Bertschy zlomil švýcarské čtvrtfinálové prokletí, Německo stříbro neobhájí

Hokejisté Švýcarska po dvou předchozích nezdarech dokázali ve čtvrtfinále mistrovství světa porazit Německo a zahrají si v Praze o medaile. Dvěma góly rozhodl o výhře Švýcarů 3:1 Christoph Bertschy. Německo loňské stříbro z Tampere neobhájí.

Vstup do utkání usnadnilo Švýcarům vyloučení Wissmanna již po 13 sekundách hry, faul na Fialu ale potrestat nedokázali. I proto, že Hischier trefil jen tyč.

Německý tým v předchozích čtyřech zápasech proti slabším soupeřům nastřílel 26 branek, dnes byl ale dlouho v útoku bezzubý.

V první přesilovce dokonce inkasoval branku, když svůj rychlý protiútok zakončil střelou nad rameno brankáře Grubauera Bertschy.

Vývoj utkání Švýcarsko – Německo z pohledu iniciativy
zdroj: Wisehockey

V 17. minutě se Švýcaři prosadili podruhé, když se zblokovaná střela odrazila přímo k Hischierovi, který neměl problém trefit odkrytou branku a připsal si šestý gól na MS.

Více práce než Genoni měl i nadále Grubauer, ani brankář Seattlu ale nemusel řešit žádné složité situace. V polovině utkání bez větších problémů vyřešil akci Haase.

Německu se podařilo snížit ve 32. minutě, kdy Kahun bleskově využil přesilovou hru. Vyloučený Glauser se vrátil na led již po čtyřech sekundách. Snížení Němce povzbudilo, vyrovnat mohl Kahun, ve 38. minutě ale trefil tyč.

Ofenzivní statistiky utkání
zdroj: Wisehockey

Na začátku třetí části Němci nevyužili další početní výhodu, na obou týmech bylo pak vidět, že hlavně nechtějí udělat chybu v obraně.

Ve 48. minutě se do náznaku šance dostal Niederreiter, Grubauer byl pozorný. Nepřekonal jej ani Senteler.

V 58. minutě mohl vyrovnat Reichel, jenže z dobré pozice přestřelil. Němci se rozhodli odvolat brankáře, při power-play však inkasovali potřetí.

Švýcarsko – Německo 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Bertschy, 17. Hischier (Siegenthaler, Fiala), 60. Bertschy (Thürkauf, Siegenthaler) – 32. Kahun (Stachowiak). Rozhodčí: Brander (Fin.), M. Holm -Nyqvist (oba Švéd.), Gustafson (USA). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6583.

Švýcarsko: Genoni – Glauser, Josi, Kukan, Siegenthaler, Loeffel, Marti, Fora, Jung – Niederreiter, Hischier, Fiala – Bertschy, Thürkauf, Andrighetto – Simion, Senteler, Herzog – Ambühl, Haas, Scherwey. Trenér: Fischer.

Německo: Grubauer – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller, Wagner, Kälble – Kahun, Sturm, Tiffels – Peterka, Stachowiak, Reichel – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Ehl, Kastner, Tuomie. Trenér: Kreis.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články