Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sestřihy a momenty 12. dne: Dostál vychytal Česku semifinále, Slováci se s MS rozloučili

Český sen o medaili z domácího šampionátu je čím dál blíže. Lukáš Dostál se proti USA blýsknul dalším čistým kontem. O jediný gól duelu se postaral Pavel Zacha. V semifinále Češi vyzvou Švédsko, které o svém postupu 2:1 v severském derby s Finy rozhodlo až v prodloužení. Přesun z Ostravy do Prahy naopak nevyšel Slovensku, které podlehlo 3:6 Kanadě. Obhájci titulu narazí v sobotním klání na Švýcarsko, které eliminovalo Němce 3:1.

Radost českých hokejistů po postupu do semifinále
zdroj: Reuters autor: Gabriel Kuchta

Semifinálové dvojice:

Švédsko – Česko

Kanada  – Švýcarsko

USA – Česko 0:1

Národní tým bude hrát na domácím šampionátu o medaile. Dvakrát čeští hokejisté v Praze s Američany ve vyřazovacích duelech padli (v letech 2004 a 2015), do třetice už to v 21. století nepřipustili. Svěřenci Radima Rulíka zvládli tuhou bitvu s USA 1:0. V brance se zaskvěl Lukáš Dostál s 36 zákroky, a vítěznou branku, první na seniorském mistrovství světa, vstřelil Pavel Zacha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Česko

Švédsko – Finsko 2:1 v prodloužení

Hokejisté Švédska jsou posledním postupujícím do semifinále mistrovství světa, kde se utkají s českým týmem. Tre Kronor v  severském derby udolali srdnatě bojující Finsko 2:1 v prodloužení. Dlouho bezbrankový duel otevřel až v 56. minutě po individuální akci Rasmus Dahlin, 58 sekund před koncem ale vyrovnal tečí Hannes Björninen. Rozhodující gól vstřelil v 66. minutě Joel Eriksson Ek, který v přesilovce překonal vynikajícího finského brankáře Emila Larmiho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Finsko

Kanada – Slovensko 6:3

Kanada v cestě za obhajobou titulu ve čtvrtfinálovém duelu proti Slovensku neklopýtla a vítězství 6:3 se posunula do semifinále. Už v páté minutě se po brankách Jared McCanna a Pierre-Luc Duboise dostala do vedení 2:0, ale Slovensku se povedlo snížit stav po vlastní brance Hagela. Po gólech Nicka Paula, Dylana Guenthera a Brandona Taneva zvýšili skóre už na 5:1. Slováci ale dvěma trefami zápas zdramatizovali, jenže kanadské vítězství v závěru stvrdil gólem do prázdné branky Nick Paul. Slováci se v turnaji loučí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Slovensko

Švýcarsko – Německo 3:1

Hokejisté Švýcarska po dvou předchozích nezdarech dokázali ve čtvrtfinále mistrovství světa porazit Německo a zahrají si v Praze o medaile. Dvěma góly rozhodl o výhře Švýcarů 3:1 Christoph Bertschy. Německo loňské stříbro z Tampere neobhájí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Německo
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články