Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AMUNDI Czech Ladies Challenge

Sestřihy a momenty 12. dne: Češi podlehli Kanadě a vyzvou USA, Finové půjdou na Švédy

O čtvrtfinálových dvojicích na mistrovství světa je jasno. Češi prohráli s Kanadou 3:4 v prodloužení a ve čtvrtek večer v Praze narazí na Američany. Švédové se po jasném vítězství nad Slováky 6:1 utkají v klasickém severském derby s Finy, kteří podlehli Švýcarům 1:3. Hokejisté ze země helvétského kříže půjdou v Ostravě na Němce. Poslední dvojici tvoří Kanada a Slovensko.

Čeští hokejisté po utkání s Kanadou
zdroj: Reuters autor: Eva Kořínková

Čtvrtfinálové dvojice:

Kanada – Slovensko

Švýcarsko – Německo

USA – Česko

Švédsko – Finsko

Kanada – Česko 4:3 po prodloužení

V boji o prvenství v základní skupině A vyrovnali Češi skvělým finišem z 1:3 na 3:3, nakonec ale podlehli obhájcům titulu 3:4 v prodloužení. Přitom ještě po dvou třetinách byl stav bezbrankový. Ve třetím dějství začali lépe Kanaďané zásluhou Dylana Cozense. Dominik Kubalík v přesilovce vyrovnal, ale soupeř pak odskočil po zásazích Dawsona Mercera a Brandona Hagela. Na konci 57. minuty snížil při hře bez gólmana v další početní výhodě Ondřej Palát, v čase 58:11 Roman Červenka znovu při risku s prázdnou brankou vyrovnal. Při oslabení pak v čase 63:13 rozhodl druhým dnešním gólem Cozens.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Česko

Finsko – Švýcarsko 1:3

V čase 25:14 se dostal k puku po střele Romaina Loeffela Kevin Fiala a bekhendovým blafákem otevřel skóre. Za 132 sekund už vedli Švýcaři 2:0. Nino Niederreiter nabil za levý kruh Andreovi Glauserovi. V čase 37:51 už při vyloučení Andrese Ambühla snížil po Granlundově přihrávce Jere Innala střelou z pravého kruhu. V čase 56:33 nabídl Niederreiter v přečíslení puk Fialovi, který opět vyzrál na Säteriho bekhendovým zakončením a zpečetil výhru. Posledních 111 sekund ještě Finové dohrávali bez Granlunda, který dostal za krosček na Glausera trest na pět minut a do konce utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Švýcarsko

Švédsko – Slovensko 6:1

Vstup do utkání Seveřanům ulehčil faul Grmana, přesilovou hru totiž hned zásluhou Raymonda využili. Karlsson v 28. minutě zamířil přesně do horního roku branky nad rameno gólmana Škorvánka, jenž dostal přednost před odpočívající jedničkou Hlavajem. Ve 33. minutě Švédové využili i druhou přesilovku. Tvrdou ranou se prosadil Burakovsky. Nevydařenou slovenskou pasáž zakončil o 37 sekund později Lundeström, který dotvořil Olofssonovu akci. Slováci poté přestáli dvě oslabení, paradoxně ale inkasovali ve vlastní přesilovce. Na 5:0 zvýšil Eriksson Ek. Až poté se prosadil i slovenský výběr. Premiérový gól na mistrovství pro Ivana připravil Tatar. Poslední slovo měl ale Eriksson Ek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Slovensko

Rakousko – Velká Británie 2:4

Rakušané mohli myslet na senzační účast ve čtvrtfinále, ale sestupující Velká Británie byla proti. Unterweger otevřel skóre a zdálo se, že Rakušané směřují za splněním poloviny ze svých postupových plánů, jenže opak byl pravdou. Ve 27. minutě špatně střídali, navíc fauloval Stapelfeldt a O'Connor tvrdou ranou do horního růžku vyrovnal. Hned po 11 sekundách třetího dějství se proti pravidlům provinil Raffl a Perlini poslal Brity do vedení. V 51. minutě navíc zvýšil Mosey, a když to Rakušané zkusili necelých pět minut před koncem v zoufalé snaze o obrat s hrou bez gólmana, definitivně rozhodl Dowd. Až 45 sekund před vypršením základní doby odpověděl za Rakušany Mario Huber.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko – Velká Británie

Francie – Německo 3:6

Bezbrankový stav se změnil v 17. minutě, kdy se prosadil na svém domácím ledě Claireaux. Německo ještě v první třetině vyrovnalo, osm sekund po konci přesilové hry využil menšího zaváhání Papillona Michaelis. Ve 22. minutě vrátil Francii vedení Rech. Němci poté ubránili první oslabení a opět udeřili; po přečíslení se prosadil obránce Kälble. Francouzi rychle odpověděli a o 22 sekund později opět vedli. Brejk zakončil jistě kapitán Treille. Po sérii dalších přečíslení na obou stranách Němci duel otočili. Peterkova branka ještě po kontrole u videa neplatila kvůli Reichelovu ofsajdu, druhá formace se ale o dvě minuty později prosadila již v souladu s pravidly. Vyrovnal Stachowiak. A o 22 sekund později přidal čtvrtý gól Kastner. Na začátku třetí části se prosadil z dalšího brejku Stachowiak a ve 45. minutě v přesilovce Reichel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie – Německo

Lotyšsko – USA 3:6

Již po 83 sekundách hry otevřel skóre přesnou střelou pod horní tyč kapitán Tkachuk. Zámořští hráči byli i nadále aktivnější. Ve 14. minutě se prosadil obránce Werenski. Když ve 23. minutě přidal v přesilové hře třetí gól Američanů Caufield, zdálo se, že je rozhodnuto. Lotyši ale dokázali rychle zásluhou Krastenbergse snížit. Jen 15 sekund po začátku třetí části si šestý gól na turnaji připsal Boldy. Lotyši ale i tentokrát odpověděli a ve 45. minutě v rozmezí 16 sekund snížili na 3:4. Nejprve se prosadil Tralmaks a poté Mamčics. O čtyři minuty později ale nejlepší hráč zápasu Caufield překonal Gudlevskise popáté a přiblížil favorita výhře. Lotyši v závěru při přesilovce odvolali brankáře a ještě inkasovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lotyšsko – USA
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články