Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sestřihy a momenty 10. dne: Slováci padli v nájezdech, Kanada přetlačila Švýcary

Kanadská jízda na hokejovém šampionátu pokračuje – vyhráli i šestý zápas, když přetlačili Švýcarsko 3:2. Jistou účast v play-off ještě nemají Slováci, kteří sváděli často marný boj s lotyšskou obranou a jejich gólmanem Gudlevskisem. Ten zápas dovedl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, v nichž pomohl Loytšsku ke dvěma bodům a udržel je v naději na čtvrtfinále. Blízko do něho mají hokejisté USA, kteří nastříleli Kazachstánu deset gólů a inkasovali jediný. Rakouské překvapení turnaje by také rádo do play-off a další krok ke čtvrtfinále udělali Rakušané výhrou 4:1 nad Nory.

Slovensko – Loytyšsko
zdroj: Reuters autor: David W. Černý

USA – Kazachstán 10:1

Spojené státy deklasovaly na mistrovství světa Kazachstán 10:1 a po čtvrté výhře mají blízko k postupu do čtvrtfinále. Na triumfu Američanů se šesti body podílel Matt Boldy, pěti Johnny Gaudreau a čtyřmi včetně hattricku Brady Tkachuk. Kazaši prohráli popáté v řadě a v pondělí je čeká boj s Polskem o udržení v elitní kategorii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Kazachstán

Norsko – Rakousko 1:4

Zápas týmů z druhé poloviny tabulky skupiny A přinesl souboj Norska s Rakouskem. Důležité body v postupové matematice získali hráči Rakouska, kteří o vítězství rozhodli ve druhé třetině. Norsko dokázalo ve třetí části výsledek už jen korigovat a prohrálo 1:4. Rakousku pomohl k výhře tříbodový Peter Schneider, na druhé straně se dokázal prosadit pouze Sander Engebraten. Norové budou bojovat o záchranu v pondělí v přímém souboji s Velkou Británií.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Norsko – Rakousko

Slovensko - Lotyšsko 2:3 po nájezdech

Ve formě hrající hokejisté Slovenska proti Lotyšům narazili a čtvrtfinále si po porážce 2:3 po samostatných nájezdech zatím nezajistili. Naopak šance obhájců bronzu z loňského mistrovství světa ještě žije. Zejména díky famóznímu výkonu brankáře Kristerse Gudlevskise, který zapsal 41 zákroků a čaroval v nájezdech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko – Lotyšsko

Švýcarsko - Kanada 2:3

Do poloviny druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, pak ale přišel naprosto zbytečný faul Fialy a Kanada se dostala na koně. V dlouhém oslabení inkasovali Švýcaři dva góly a k tomu všemu ještě neproměnili trestné střílení. Zápas se zlomil ve prospěch Kanaďanů, kteří si z tohoto duelu odnesli tři body a usadili se na prvním místě pražské skupiny A. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Kanada

Hlavní zprávy

Nejčtenější články