Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

SESTŘIH: Dánsko po vyrovnaném boji zdolalo soupeře z konce tabulky. Britové zůstávají bez bodu

Dánští hokejisté slaví na MS těsné vítězství 4:3 nad Velkou Británií. Ta do utkání vstoupila lépe a vedla po brance Liama Kirka. Poté ale Dánové zabrali. Opatrnou rozhodující třetinu rozhodli v přesilové hře, kdy branku na konečných 4:3 vstřelil Christan Wejse. 

První třetina začala lépe pro výběr Velké Británie, po pěti minutách se kolem branky gólmana Frederika Dichowa obtočil bývalý hráč Litvínova Liam Kirk. Špatné střídání však Brity stálo vedení a Dánové po minutě srovnali zásluhou Mikkela Aagaarda. V přesilové hře otočil skóre zápasu Phillip Bruggisser. Britové ale dokázali odpovědět, když přihrávku spoluhráče Evana Moseyho dorazil bruslí do branky Cade Neilson.

Na začátku druhé části se skóre opět překlopilo na stranu Dánska. Oscar Fisker Moelgaard získal kotouč v útočném pásmu, Olesen s Aagaardem si pak pohráli s bránícími soupeři včetně gólmana Jacksona Whistleho a postarali se o zbytek. Ve 39. minutě však po konci přesilové hry přesně zamířil Nathanael Halbert a bylo to 3:3.

Opatrná třetí třetina přinesla branku až po její polovině, kdy přesilovou hru využil Christian Wejse po vyloučení Evana Moysehoa a poslal svůj tým do vedení 3:4. Britové už vyrovnat nestihli a prohráli i čtvrtý zápas ve skupině.

"Britové zaslouží kredit," řekl zkušený obránce dánského výběru Oliver Lauridsen. "Po celý zápas bojovali a drželi se zuby nehty. Hned od prvního buly bylo jasně patrné, že je toho pro oba týmy hodně v sázce. Hodně pro nás, ale ještě o něco víc pro ně," dodal.

"Byl to od nás skvělý výkon. Přijít s takovým výkonem po předchozích třech zápasech, které byly velmi těžké, bylo od každého z týmu vážně skvělé. Ale teď nás ta porážka strašně štve. Byli jsme blízko a měli své šance," litoval asistent kapitána britského týmu Mark Richardson.

Velká Británie – Dánsko 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Kirk (Curran, Ruopp), 11. Neilson (Mosey, Lake), 39. Halbert (Lachowicz, Perlini) – 7. Aagaard (Moelgaard, N. Olesen), 9. Bruggisser (N. Olesen, Wejse), 22. Aagaard (N. Olesen, Moelgaard), 53. Wejse (Blichfeld, Bruggisser). Rozhodčí: Bjork (Švéd.), MacFarlane – Briganti (oba USA), Wyonzek (Kan.). Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Diváci: 16 277.

Velká Británie: Whistle – D. Phillips, O'Connor, Mosey, Batch, Halbert, Tetlow, M. Richardson, Ruopp – Curran, Perlini, Kirk – Neilson, Lake, Dowd – Betteridge, Lachowicz, Norris – Duggan, Davies, Shudra. Trenér: Russell.

Dánsko: Dichow – Lassen, M. Lauridsen, Nicholas B. Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen, Larsen, Koch – True, Russell, Blichfeld – Aagaard, Moelgaard, N. Olesen – Scheel, Wejse, From – N. Andersen, Poulsen, Schultz – L. Andersen. Trenér: Gath.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články