Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prohra nás mrzí, ale za bod jsme rádi, uvedl Walega

Krůček chyběl k senzaci hned ve druhý den šampionátu. Polsko, které se do elitní skupiny vrátilo po dvaadvaceti letech, pořádně potrápilo Lotyšsko, kterému podlehlo 4:5 až v prodloužení. "Teď převládá zklamání, měli jsme na výhru. Je to škoda, za bod jsme ale rádi," uvedl Kamil Walega.

Souboj o puk před polskou brankou
zdroj: Reuters

Za ztrátu bodu mohl výsledek označit i proto, že Poláci proti favoritovi třikrát vedli. "Začali jsme dobře a myslím si, že jsme celkem dobře hráli prakticky celou dobu. Jen škoda koncovky. Ale jdeme dál," uvedl třiadvacetiletý útočník.

Poláci nedokázali získat tři body i proto, že nevyužili ani jednu ze čtyř přesilových her. Při jedné dokonce sami inkasovali. "To bylo pro nás trošku prokletí dnešního zápasu. Doufám, že se naše přesilovky v dalších utkáních zlepší," přál si Walega.

Rodák z Těšína nedaleko českých hranic působí v Třinci první sezonu a šampionát v Ostravě si hodně užívá. "Nic lepšího si asi nemůžeme ani představit. Přijelo hodně polských fanoušků a doufám, že si to budeme užívat celý turnaj," uvedl Walega, kterého přímo v ostravské aréně podporovala rodina i s přítelkyní. "Strašně jsem se těšil a užíval jsem si to," řekl.

Walega si v zápase připsal i gól. I když se štěstím. Brankář Elvis Merzlikins jeho střelu vyrazil, puk se ale od brusle Robetse Mamčicse odrazil do lotyšské branky. "Gól je gól, počítá se. Velká radost, že se mi podařilo skórovat na mistrovství a mohl jsem pomoct týmu," řekl s úsměvem Walega.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články